Konuzin: NATO utro put separatizmu

Izvor: B92, 23.Mar.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: NATO utro put separatizmu

Beograd -- Na skupu "Kosovo i Metohija - 13 godina posle NATO agresije", ambasador Rusije Aleksandar Konuzin rekao da je "agresija NATO trasirala put separatizmu Kosova".

Skup je organizovan u Beogradu, a bio je posvećen 13. godišnjici bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije. Na skupu je istaknuto da je to urađeno protiv svih odredaba međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ujedinjenih nacija.

Ruski ambasador u Beogradu je na tom skupu naveo da nisu slučajno tadašnji pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova "a danas visoki funkcioneri samoproglašene kosovske države javno govorili kako se NATO bori na njihovoj strani".

"Danas je očigledno da je jednostrano proglašenje nezavisnosti pokrajine deo evroatlantskog plana podele Srbije", rekao je Konuzin i naveo da problem Kosova "i dan-danas ostaje otvoren" i da je "Kosovo postalo poligon za testiranje političkog protivpravnog mešanja u stvari suverenih država uz primenu sile".

Skup su organizovali Beogradski forum za svet ravnopravnih, SUBNOR i Klub generala i admirala, a među govornicima su bili i bivši visoki funkcioneri SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.

Uz ambasadora Belorusije u Srbiji Vladimira Guševa, skupu su prisustvovali i predstavnici ambasada Kine i Irana.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin,   NATO skup,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konuzin: Vojna agresija trasirala put separatizmu Kosova

Izvor: Blic, 23.Mar.2012

Beograd - Bombardovanje SRJ urađeno je protiv svih odredbi međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rečeno je na današnjem skupu organizovanom u Beogradu povodom 13 godišnjice od bombardovanja ...Na skupu "Kosovo i Metohija - 13 godina posle NATO agresije", ambasador...

Nastavak na Blic...

Konuzin o bombardovanju

Izvor: RTS, 23.Mar.2012

Vojna agresija na Srbiju trasirala put separatizmu Kosova, rekao ambasador Aleksandar Konuzin na skupu povodom 13. godišnjice bombardovanja. Danas je očigledno da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Pokrajine deo evroatlantskog plana podele Srbije, rekao Konuzin. ..U Beogradu je organizovan skup...

Nastavak na RTS...

Agresija NATO trasirala put separatizmu Kosova

Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2012

BEOGRAD - U Beogradu je danas organizovan skup posvećen 13 godišnjici od bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije na kome je istaknuto da je to urađeno protiv svih odredbi međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija...Na skupu "Kosovo i Metohija - 13 godina...

Nastavak na Glas javnosti...

"Ko je kriv za smrt radnika RTS-a?"

Izvor: B92, 24.Mar.2012, 13:35

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas položio je cveće i upalio sveće na spomenik poginulim radnicima RTS, na 13. godišnjicu početka bombardovanja Srbije...Đilas je poručio da se porodicama nastradalih i javnosti duguje istina o tome ko je naredio da oni ostanu u zgradi RTS...Polaganjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.