Konuzin: ne znam kakvo to nasleđe imaju kosovski Albanci

Izvor: Politika, 16.Dec.2011, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: ne znam kakvo to nasleđe imaju kosovski Albanci

BEOGRAD – Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin danas je u Beogradu, po povratku sa Kosova, komentarišući sporazum o zaštiti kulturne svojine i nasleđa koji su potpisale američka državna sekretarka Hilari Klinton i predsednica Kosova Atifete Jahjaga, rekao da ne zna kakvo to nasleđe na Kosovu i Metohiji imaju kosovski Albanci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
„Nisam video njihove spomenike. Tuđe ruše i onda žele da kazu da je to njihovo, pri čemu im neko pomaže da otimaju nasleđe od pravoslavaca. Mi pokušavamo da to nasleđe obnovimo”, rekao je ambasador Konuzin na konferenciji za novinare.

Kako je saopštio Stejt department, Klintonova i Jahjaga potpisale su u sredu u Vašingtonu sporazum o zaštiti kulturne svojine i nasleđa na Kosovu. 

Tanjug

objavljeno: 16.12.2011
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.