Joksimović će u Bakuu pevati na srpskom jeziku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2012, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović će u Bakuu pevati na srpskom jeziku

BEOGRAD -

Predstavnik Srbije na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2012" Željko Joksimović rekao je večeras da je drugačija odgovornost učestvovati na Evrosongu kao izvođač i da mu je ove godine "topliji krompir u rukama" nego 2004 i najavio da će kompoziciju "Nije ljubav stvar" u Bakuu izvesti na srpskom jeziku.

Joksimović je na konferenciji za novinare u holu RTS-a rekao da je posle 2004, kada je u Istanbulu predstavljao Srbiju sa pesmom "Lane moje", zauzevši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugo mesto i kada je njegova karijera bila još u povoju, učestvovao na najvećem evropskom muzičkom takmičenju nekoliko puta u svojstvu kompozitora i u međuvremenu ostvario uspešnu karijeru, što sve čini da ove godine oseća veću odgovornost.

"Iako sam učestvovao na Evrosongu kao kompozitor i voditelj, drugačija je odgovornost kada ste izvođač na sceni. Ove godine mi je mnogo topliji krompir u rukama, nego 2004, jer sam u međuvremenu radio pesme za druge učesnike", istakao je on.

"Razmišljao sam mnogo da li da učestvujem, s obzirom na to da sam već veteran na tom takmičenju, ali onda sam shvatio da je to moj posao - ja sam kompozitor i pevač i ponosan sam što ću ponovo predstavljati Srbiju", rekao je Joksimović.

On je istakao da je scenski nastup veoma važan i da mu je želja da bude drugačiji nego 2004.

"Moramo nešto novo da napravimo. Radićemo na tome da bude jednostavan, drugačiji i emotivan kao što je i pesma i da ne košta mnogo. Ni scenski nastup, ni naša promocija u Azerbejdžanu neće biti pretenciozni, jer se u poslednje vreme kvalitet gubi zbog nečeg šarenog", ocenio je Joksimović, dodavši da neće biti ni promotivne turneje.

On je ponovio da će pesmu "Nije ljubav stvar" u Bakuu izvesti na srpskom jeziku.

"Obe verzije (engleska i srpska) mi leže. Predstavljanju pesme u studiju u Košutnjaku prisustvovali su šefovi delegacija 15-tak zemalja učesnica Evrosonga i glasali su koja je verzija bolja. Rezultat je bio 50:50. Ali, pevaću na srpskom, jer je to naša tradicija i Marija (Šerifović) je pobedila pevajući na maternjem jeziku", kazao je Joksimović.

Kompozitor je primetio da će ovogodišnji Evrosong biti "veoma jak", jer ima zvučnih imena, ali i onih koji prvi put učestvuju i dodao da veoma poštuje konkurenciju, uveren, ipak, da Srbija ima kvalitetnu pesmu.

"Mogao sam da napravim i neko iznenađenje, volim da eksperimentišem, ali u Azerbejdžanu ne predstavljam samo sebe, već celu Srbiju i zato imam veću odgovornost, a pesme 'Lane moje', 'Oro', 'Lejla' su imale uspeha, pa nisam želeo da menjam to", rekao je Joksimović.

On je dodao da je sebi dao težak zadatak, jer pesma "Nije ljubav stvar", za razliku od numere "Lane moje", zahteva raspevavanje dva i po sata pre nastupa.

Na pitanje o reakcijama, Joksimović je odgovorio da ga je "uplašio" veliki broj pozitivnih komentara koje je dobio od fanova i kolega kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

"Nadam se...ma siguran sam da ćemo pobediti", uzviknuo je Joksimović posle kratkotrajnog kolebanja, uz poruku - "nemojte da vas iznenadi ako se to dogodi".

Posle premijernog predstavljanja Joksimovićeve pesme, 10. marta, novinar zvaničnog sajta "Pesme Evrovizije" napisao je da je Joksimović spreman da vrati Evrosong u Beograd, u Beogradsku arenu, gde je takmičenje održano 2008.
Pogledaj vesti o: Željko Joksimović,   Evrovizija 2015

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.