Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk čuvara blokirao 119 zatvora u Francuskoj

Zatvorski čuvari protestuju širom Francuske zahtevajući bolje uslove rada, što je blokiralo 119 zatvora širom te zemlje.

Situacija se dodatno pogoršala u 45 zatvora kada su čuvari blokirali ulaze, rekao je portparol kaznenih ustanova.

Pregovori zvaničnika ministarstva pravde i sindikata zatvorskih čuvara okončani su neuspehom u utorak. Zastoj u pregovorima ušao je u drugu nedelju, navodi agencija AP.

Izgledalo je da će protesti onemogućiti prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suđenje za terorističke napade u Parizu 2015. Više od 200 čuvara protestovalo je danas ispred zatvora u kojem se nalazi Dževad Bendaud, optužen za pomaganje napadačima.

Bendaudu je na kraju omogućeno da se pojavi pred sudom nakon što je policija uklonila blokade sa ulaza u zatvor.

Zatvorski čuvari, pored otvaranja novih radnih mesta koja je obećala vlada, zahtevaju bolje plate i više bezbednosne mere, posebno kada se radi o radikalizovanim zatvorenicima.

Zvaničnici navode da je prošle godine zabeleženo 4.000 napada na zatvorske čuvare, što je bio jedan od okidača za štrajk.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.