Blokiran rad 119 zatvora u Francuskoj

Izvor: B92, 24.Jan.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokiran rad 119 zatvora u Francuskoj

Pariz -- U 119 zatvora širom Francuske blokiran rad. Čuvari štrakuju zahtevajući bolje uslove rada. Zbog toga je neizvesno suđenje za terorističke napade u Parizu 2015.

Portparol kaznenih ustanova saopštio je da se situacija "još više pogoršala" u 45 zatvora, jer su čuvari blokirali ulaze, javila je agencija AP.

Razgovori između zvaničnika ministarstva pravde i sindikata zatvorskih čuvara propali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u utorak, a zastoj je ušao u drugu sedmicu.

Protesti, koji su započeli napadom zatvorenika na čuvare, prete da onemoguće prvo sudjenje u vezi smrtonosnih terorističkih napada u Parizu 2015. godine.

Džavad Bendaud, optužen za pomaganje dvojici napadača, trebalo bi da stigne danas u pariski sud iz zatvora, južno od Pariza, što je pod znakom pitanja zbog štrajka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.