Radnica Gerontološkog centra već sedam dana štrajkuje glađu

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnica Gerontološkog centra već sedam dana štrajkuje glađu

Zorka Savić, radnica Gerontološkog centra u Novom Sadu već sedmi dan štrajkuje glađu u prostorijama kluba za penzionere u kom radi zbog, kako kaže, mobinga i nezakonite suspenzije.

Do danas se nije obraćala medijima, uverena da će institucije kojima je pisala, uraditi svoj posao i utvrditi da, kako tvrdi, nije prekršila radnu obavezu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Do toga nije došlo.

Zorka je suspendovana zbog prijave jednog korisnika na njenu navodnu neljubaznost. Ona, pak, smatra da je njeno udaljavanje s posla odmazda zbog toga što je kao predsednica sindikata godinama ukazivala na nezakonito korišćenje pet stanova sadašnjih i bivših rukovodilaca ustanove u kojoj radi.

"Direktne veze sa interesima tih lica. To je ponovo ono što je meni radio bivši direktor i neposredni rukovodilac u tom vremenu, i ponavlja se isti rukopis i sada", kaže Zorka Savić.

Direktorka koja je rešenje za pokretanje disciplinskog postupka potpisala kaže - po zakonu je, nakon prijave, morala tako da postupi. Veze između suspenzije i korišćenja spornih stanova na koje je radnica ukazivala - odbacuje.

Iako u pat poziciji, Savić odbija da odustane od najekstremnijeg vida protesta. Kaže, to je jedino što joj je preostalo.

Opširnije u Dnevniku N1 u 19.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Štrajk glađu iza zatvorenih vrata

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2017

Zorka Savić, radnica Gerontološkog centra u Novom Sadu već sedmi dan štrajkuje glađu u prostorijama kluba za penzionere u kom radi zbog, kako kaže, mobinga i nezakonite suspenzije...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.