Ministarstvo: Fakulteti da pomognu studentima

Izvor: Press, 25.Okt.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Fakulteti da pomognu studentima

Ministarstvo prosvete uputilo je danas molbe nekim fakultetima da za akademce koji imaju od 48 do 60 poena formiraju skale umanjenja školarine, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu.

Ministarstvo je te molbe poslalo na fakultete na kojima pojedini studenti sa dovoljnim brojem bodova neće moći da se školuju o trošku države. Takođe je fakultetima preporučeno da skalu formiraju prema kriterijumima koje sami utvrde.

Od prošle nedelje štrajkuju studenti Fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << likovnoh umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta političkih nauka i Arhitektonskog fakulteta zbog toga što pojedini studenti sa maksimalnih 60 poena ne mogu da se školuju o trosku države.

Uvažavajući ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze studenti i njihovi rotitelji, Ministarstvo prosvete ulaže veliki napor da zajedno sa fakultetima i studentima pronađe odgovarajuća rešenja za studentske zahteve, navode u ministarsvu.

Sa rukovodstvima fakulteta na kojima je došlo do problema pri upisu, dogovoreno je da se uradi plan olakšavanja upisa, koji podrazumeva definisanje obima popusta prema rang listi studenata ispod crte za upis na finansiranje iz budžeta.

Danas je Fakultetu primenjenih umetnosti predloženo da najmanje 20 studenata koji su najbolje rangirani ispod crte oslobodi školarine, a da za ostale primeni skalu umanjenja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Fakulteti jedino mogu da pomognu studentima

Izvor: StudentskiRadio.com, 25.Okt.2012

Ministarstvo prosvete uputilo je danas molbe nekim fakultetima da za akademce koji imaju od 48 do 60 poena formiraju skale umanjenja školarine, rečeno je u Ministarstvu.

Nastavak na StudentskiRadio.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.