Legenda holandskog fudbala preuzima tim iz Čempionšipa? (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda holandskog fudbala preuzima tim iz Čempionšipa? (foto)

Ekipa Redinga završila je sezonu na čak 17. mestu drugog po kvalitet takmičenja u Engleskoj, te je promena šefa struke na tapetu.

Nekada stameni štoper nekoliko najvećih evropskih klubova, i stub odbrane reprezentacije "Oranja" kandidat je za klupu ekipe Redinga. U pitanju je Jap Stam, koji trenutno obavlja funkciju pomoćnog trenera u ekipi  Jong Ajaksa.

Bivši holandski fudbaler do sada nije imao prilike da samostalno predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fudbalski klub, već je kao pomoćni trener radio u nekoliko klubova u domovini.

Nakon igračke karijere, najpre je bio skaut Mančester Junajteda u periodu od 2008. do 2011. godine, a nakon toga se vratio u Holandiju.

Bio je pomoćni trener u Cvoleu, a sezonu 2013/14 je proveo kao pomoćni trener Ajaksa. Nakon te sezone prekomandovan je u filijalu "Kopljanika", Jong Ajaks, gde je i dan danas na fuknciji.

Odlazak u Čempionšip bi bio veliki korak u njegovoj trenerskoj karijeri, a kako je proveo tri uspešne sezone u Engleskoj, u redovima "Crvenih Đavola", nema sumnje da bi uspeo da se snađe u ostrvskom fudbalu.

Ekipa Redinga je poslednji put u Premijer ligi igrala u sezoni 2012/13, nakon što su se godinu dana pre toga kao osvajači Čempionšipa plasirali u viši rang. Zadržali su se samo jednu takmičarsku godinu, a od tada bezuspešno pokušavaju da se vrate u elitu. Ove sezone su završili daleko od bilo kakve promocije, kako su završili na 17. mestu, pa navijačima ovog kluba ostaje da se nadaju da ih čekaju neki bolji dani, možda baš pod vođstvom Japa Stama.

BREAKING NEWS: Sky Sources - Jaap Stam in talks with Reading over vacant manager's job #SSNHQ

— Sky Sports News HQ (@SkySportsNewsHQ) 27. мај 2016.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.