Hidink osudio navijače zbog zviždanja Inijesti: Mene je sramota umesto njih

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hidink osudio navijače zbog zviždanja Inijesti: Mene je sramota umesto njih

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Gus Hidink osudio je nesportsko ponašanja navijača u Amsterdamu na prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Na ispunjenoj Amsterdam Areni pristalice domaće ekipe gromoglasnim zvižducima ispratile su ulazak na teren španskog reprezentativca Andresa Inijeste u 76. minuta pokazavši da mu nisu oprostili gol u finalu prvenstva sveta 2010. godine kojim je Holanđanima "oduzeo" titulu.

"Inijesta je veliki igrač, svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klasa, ali i fantastična osoba. Takva reakcija

publike bila je apsolutno neprimerena i posle onakvog zviždanja svakoga na tribinama trebalo je da bude stid. Ja se stidim zbog toga", rekao je Hiding, a prenosi ESPN.

Susret u Amsterdamu izazvao je veliko interesovanje, jer su se sastali finalisti prvenstva sveta 2010. godine u Južnoj Africi, a i zbog činjenice da je Holandija na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu deklasirala Španiju (5:1).

Bio je to pravi ispit za Hidinkove izabranike, koji igraju promenljivo u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali ovog puta ispunili su očekivanja i pobedili Španiju sa 2:0 golovima De Fraja i Klasena, dok je selekcija "furije" potpuno razočarala igrom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.