Nagrada u Moskvi za „Montevideo“

Izvor: Blic, 03.Jul.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada u Moskvi za „Montevideo“

MOSKVA - Film Dragana BjelogrlićaMontevideo, Bog te video“ dobitnik je ovogodišnje nagrade publike na sinoć završenom 33. moskovskom međunarodnom filmskom festivalu.

Kako prenose svetske agencije, film o učešću jugoslovenske fudbalske reprezentacije na prvom svetskom prvenstvu dobio je nagradu „najstrožeg i nepotkupljivog sudije". Inače, u ime ekipe dodeli nagrada su prisustvovali reditelj filma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dragan Bjelogrlić i glavni glumci Miloš Biković i Petar Strugar. Ostatak ekipe je još na Tenerifama, gde se trenutno snima drugi deo ovog filma.

Snimanje se odvija po planu i radi se svakodnevno, a ostalo je još oko dve nedelje da se završi snimanje na ovom španskom ostrvu. Uglavnom se snimaju eksterijeri na nekoliko različitih lokacija, na ulicama i trgovima u dva grada - Santa Kruzu de Tenerife i San Kristobalu la Laguna. Ima i noćnih i dnevnih snimanja. Zanimljivo je da se na ostrvu u isto vreme, a na drugoj lokaciji, snima i drugi deo filma „Clash of the Titans".

Ekipu filma „Montevideo, Bog te video" posetili su i mediji sa Tenerifa, koji su zabeležili snimanje srpskog filma. Često se oko mesta gde se odvija snimanje našeg filma mogu videti i znatiželjni prolaznici. Gradovi na Tenerifama, sa arhitekturom veoma nalik na južnoameričku, u filmu će glumeti grad Montevideo, a tokom boravka ekipe na ostrvu se snimaju scene dolaska i boravka naših reprezentativaca u glavnom gradu Urugvaja.

Bjelogrlić je rekao da samo učešće na festivalu predstavlja čast za najgledaniji srpski film poslednjih godina.

- Moskva je pravo mesto da film u kojem dominira emocija bude prihvaćen na pravi način, a da sam mogao da biram, izabrao bih upravo Moskvu da film doživi svetsku premijeru - rekao je on.

Kako je saopštio predsednik festivala Nikita Mihalkov, ukupno je bilo oko 60.000 posetilaca, od čega je 30.000 gledalo program novih ruskih filmova.

U glavnom takmičarskom programu učestvovalo je 17 filmova.

Povezane vesti: Goranu Bregoviću nagrada u Karlovima Varima Nebojši Glogovcu nagrada "Srebrni delfin" Otvoren konkurs za Festival ekološkog filma "Montevideo" u Moskvi Iranski režiser Rasulof nagrađen u Kanu
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragan Nikolić: Sreća je da igram ljude mojih godina

Izvor: Blic, 03.Jul.2011

BEOGRAD - Bard srpskog glumišta Dragan Nikolić ne miruje ni tokom leta. Za nekoliko dana putuju na Tenerife, gde će snimati film “Montevideo, Bog te video” Dragana Bjelogrlića. Čim se vrati u zemlju, sredinom jula, nastavlja sa radom na seriji “Jagodići” u Kulpinu, odnosno u dvorcu Dunđerski....

Nastavak na Blic...

DRAGAN BJELOGRLIĆ I MONTEVIDEO DOBILI NAGRADU U MOSKVI!

Izvor: BezZabrane.com, 03.Jul.2011

Film Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video“ dobitnik je ovogodišnje nagrade publike na sinoć završenom 33. moskovskom međunarodnom filmskom festivalu. Kako prenose svetske agencije, film o učešću jugoslovenske fudbalske reprezentacije na prvom svetskom prvenstvu dobio je nagradu „najstrožeg...

Nastavak na BezZabrane.com...

Publika nagradila "Montevideo" na festivalu u Moskvi!

Izvor: Svet, 04.Jul.2011, 00:18

Film Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" dobitnik je ovogodišnje nagrade publike na sinoć završenom 33. moskovskom međunarodnom filmskom festivalu.. Film o učešću jugoslovenske fudbalske reprezentacije na prvom svetskom prvenstvu dobio je nagradu "najstrožeg i nepotkupljivog sudije",...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.