Putin: Predsednik države će biti onaj koga izabere ruski narod

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Predsednik države će biti onaj koga izabere ruski narod

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je tokom diskusije na sednici Ruskog organizacionog komiteta „Pobeda“ da naredni predsednik države biti onaj koga izabere ruski narod, a ne konkretni činovnici.

„Narednog predsednika odrediće samo ruski narod tokom demokratskih izbora. I niko drugi“, rekao je Putin na sednici.

Izbori za predsednika Rusije biće održani u martu 2018. godine. Državna duma je usvojila u prvom čitanju zakon koji omogućava da se odloži datum glasanja sa 11. na 18. mart — dan ulaska Krima u sastava Rusije.

Ranije je Kremlj podržao inicijativu razgovora sa učesnicima narednih predsedničkih izbora. Prema rečima pres-sekretara šefa države Dmitrija Peskova, razgovori na ovu temu mogu biti korisni za društvo.

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.