Oland i Putin odaju priznanje poginulom direktoru Totala

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland i Putin odaju priznanje poginulom direktoru Totala

Predsednici Francuske i Rusije Fransoa Oland i Vladimir Putin u odvojenim izjavama izrazili su žaljenje zbog smrti direktora francuske kompanije Petrol koji je poginuo u avionskoj nesreći na aerodromu u Moskvi, i istakli njegovu izuzetnost i posvećenost razvoju francusko-ruskih odnosa.

Kristof de Maržeri (63) poginuo je noćas na moskovskom aerodromu Vnukovo kada se njegov privatni avion sudario prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poletanja sa vozilom za raščišćavanje snega. U nesreći su poginula i sva tri člana posade francuskog aviona.

Oland je u saopštenju naveo da je sa "nevericom i tugom" saznao o smrti predsednika i generalnog direktora Totala, i ukazao da je on posvetio svoj život razvoju grupe Total koju je podigao na nivo vodećih svetskih kompanija.

"Kristof de Maržeri talentovano je branio izuzetnost i uspeh francuske tehnologije u inostranstvu, imao je velike ambicije za grupu Total", navodi se u tekstu iz francuskog predsedništva.

Ruski predsednik Putin danas je poslao telegram saučešća svom francuskom kolegi Olandu povodom smrti predsednika Totala Kristofa de Maržerija.

"Izgubili smo pravog prijatelja naše zemlje", napisao je Putin u telegramu. "Taj istaknuti francuski poslovni čovek bio je pokretač više velikih zajedničkih projekata koji su postavili plodne osnove saradnje Rusije i Francuske u oblasti energetike za naredne godine", naveo je Putin i izrazio zaučešće porodici i bližnjima Maržerija.

Putin je takođe pozdravio "posvećenost" direktora Totala razvoju francusko-ruskih odnosa.

"Predsednik Putin visoko je cenio kvalitete biznismena Maržerija, njegovu stalnu posvećenost ne samo francusko-ruskim odnosima već svim oblicima saradnje", izjavio je Putinov portparol Dmitrij Peskov, prenose ruske agencije.

Ruska istraga navela je kao moguće uzroke nesreće "grešku kontrolora leta i delovanje vozača vozila za uklanjanje snega", za koga je ustanovljeno da je bio pod uticajem alkohola. Takođe se navode kao mogući uzroci nesreće loši vremenski uslovi i greška pilota.

Više od 150 spasilaca i 39 specijalnih vozila poslato je na mesto nereće, prema ruskom Ministarstvu za vanredne situacije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao privatni avion u Moskvi, poginuo francuski magnat

Izvor: Prva.rs, 21.Okt.2014

"U ovom trenutku, je utvrđeno da je vozač mašine za uklanjanje snega bila u alkoholisanom stanju. Postoji mogućnost da će veliki broj zaposlenih na aerodromu biti suspendovan, tokom trajanja istrage", saopsteno je danas iz te Komisije - agencije koja je direktno odgovarna ruskom predsednikom Vladimiru...

Nastavak na Prva.rs...

Saučešće Putina Olandu

Izvor: Danas, 21.Okt.2014

Pariz, Moskva - Predsednici Francuske i Rusije Fransoa Oland i Vladimir Putin u odvojenim izjavama izrazili su žaljenje zbog smrti direktora francuske kompanije Total koji je poginuo u avionskoj nesreći na aerodromu u Moskvi, i istakli njegovu izuzetnost i posvećenost razvoju francusko-ruskih odnosa....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.