Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila NSBiH sa 18.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine

Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Nogometni savez Bosne i Hercegovine sa 18.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine na zeničkom stadionu Bilino polje na narednoj utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Kazna je izrečena zbog incidenata navijača na utakmici kvalifikacija za Euro sa Izraelom, igranoj 12. juna u Zenici.

U obrazloženju se navodi da je NSBiH kažnjen zbog nepoštivanja himne gostiju, paljenja i bacanja baklji, kao i rasističkog ponašanja.

U susretu s Izraelom BiH je slavila rezultatom 3:1.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA kaznila N/FS BiH sa 18.000 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2015

SARAJEVO - Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) kaznila je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa 18.000 evra i zatvaranjem sjeverne tribine na zeničkom stadionu Bilino polje na narednoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.u Francuskoj...Kazna je izrečena...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.