Putinu 63,7 odsto glasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2012, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinu 63,7 odsto glasova

MOSKVA -

Premijer Rusije Vladimir Putin je na jučerašnjim predsednickcim izborima, osvojio 63,7 odsto, čime je pobedio u prvom krugu, objavljeno je posle obrade 99,55 odsto glasova.

Prema podacima Centralne izborne klomisije, drugi je lider komunista Genadij Zjuganov sa 17,19 odsto glasova, a treći biznismen Mihail Prohorov sa 7,88 odsto glasova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski osvojio je 6,23 odsto glasova, a Sergej Mironov 3,85 odsto. Saopšteno je da je glasalo oko 65,3 odsto birača.

Josip Broz: Izbori u Rusiji bili pošteni

Prema dosadašnjim ocenama međunarodnih posmatrača predsedničkih izbora u Rusiji, nije bilo značajnih nepravilnosti, a to su svojim izjavama potvrdili i posmatrači iz Srbije Josip Joška Broz i Nataša Radulović.

Broz, za kojeg mediji navode da je lider Komunističke partije u Srbiji, ocenio je da je "prvi put video poštene izbore u svetu", dok je Radulovićeva rekla da izbori u Rusiji "mogu da posluže za primer drugim zemljama".

Posmatrač iz Austrije Jozef Vegrostek izjavio je da su izbori protekli "sasvim prema zapadnim standardima", dok je mađarski poslanik i član Evropskog parlamenta (EP) Bela Kovač rekao da će predložiti da glasanja za EP ubuduće budu pokrivena kamerama kao što je danas bio slučaj u Rusiji.

Posmatrači OEBS-a oglasiće se sutra, u 14 časova, po moskovskom vremenu na konferenciji za novinare, a nevladine organizacije podnele su više stotina prijava o slučajevima kršenja izbornih pravila.

Posle zatvaranja birališta, u Dagestanu je grupa maskiranih razbojnika napala policajce koji su dežurali na jednom od glasačkih mesta, a u vatrenom okršaju poginula su trojica policajaca i jedan napadač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezultati izbora u Rusiji: Putin ima 63,7 posto glasova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Mar.2012

Premijer Rusije Vladimir Putin je na jučerašnjim predsjedničkim izborima, osvojio 63,7 posto, čime je pobijedio u prvom krugu, objavljeno je poslije obrade 99,55 posto glasova. Prema podacima Centralne izborne klomisije, drugi je lider komunista Genadij Zjuganov sa 17,19 posto glasova, a treći...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putin pobedio na izborima

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2012

MOSKVA - Premijer Rusije Vladimir Putin pobedio je na nedeljnim predsedničkim  izborima u prvom krugu, saopštio je šef Centralne izborne komisije Vladimir Čurov...Prema obrađenih 99,55 odsto glasova, Putin je osvojio 63,7 odsto glasova...Drugi je lider komunista Genadij Zjuganov sa 17,19 odsto...

Nastavak na Glas javnosti...

Putinu 63,7 odsto glasova, bez čestitki iz EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2012

MOSKVA -..Premijer Rusije Vladimir Putin je na jučerašnjim predsednickcim izborima, osvojio 63,7 odsto, čime je pobedio u prvom krugu, objavljeno je posle obrade 99,55 odsto glasova...Prema podacima Centralne izborne klomisije, drugi je lider komunista Genadij Zjuganov sa 17,19 odsto glasova, a treći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putin pružio ruku opoziciji, sastanak bez Zjuganova

Izvor: Blic, 05.Mar.2012

Pobednik predsedničkih izbora u Rusiji i još aktuelni premijer Vladimir Putin sastao se danas sa protivkandidatima na izborima, a tokom susreta, kome nije prisustvovao lider komunista Genadij Zjuganov, složno je ocenjeno da su izbori, uprkos nekim nepravilnostima, bili pošteni..."Neko je uradio više...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.