Putin i Cipras o obnavljanju trgovinskih veza

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Cipras o obnavljanju trgovinskih veza

Ruski predsdnik Vladimir Putin najavio je danas na početku sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Moskvi da bi Rusija mogla da ukine embargo na uvoz hrane iz Grčke, koji važi za proizvode iz Evropske unije.

„Izgleda da vaša poseta dolazi u pravo vreme, jer moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da analiziramo načine kako možemo da se vratimo na prethodni nivo“, rekao je Putin, prenele su agencije.

Cipras je naveo da je cilj njegove posete pokušaj da se zajednički započnu novi odnosi na dobrobit naroda i stabilnosti i bezbednosti u širem regionu.

Putin je naglasio „duhovne“ odnose između dva pravoslavna naroda i rekao da obe strane treba da gledaju kako da obnove trgovinske veze, čiji je prekid posledica ukrajinske krize.

Grčki premijer u Rusiji boravi na Putinov poziv, a njihov sastanak u Moskvi izazvao je dosta zabrinutosti u Evropskoj uniji koja strahuje da bi Grčka približavanjem Rusiji mogla da naruši evropsko jedinstvo u pogledu sankcija Moskvi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin nagovestio Ciprasu da je moguće ukidanja embarga na uvoz iz Grčke

Izvor: Blic, 08.Apr.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je danas da bi Moskva mogla da ukine embargo na uvoz hrane iz Grčke, uveden zbog sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji...Putin je na početku sastanka s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Kremlju izjavio da je njegova poseta došla "u pravo vreme"...

Nastavak na Blic...

Grčka traži podršku Rusije, Evropa upozorava

Izvor: RTS, 08.Apr.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras počeo je "kontroverznu posetu" Moskvi, koja je najavila da bi Atini mogla da isporučuje jeftiniji gas, piše britanski "Indipendent". Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da Cipras nije tražio finansijsku pomoć Moskve. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.