Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostapenko napravila senzaciju i spriječila Halep da postane broj 1

U finalu ženskog singla na Rolan Garosu sastale su se Rumunka Simona Halep i Letonka Jelena Ostapenko. Rumunska teniserka je dobila prvi set sa 6:4, ali se nakon prvog seta letonska teniserka probudila i napravila senzaciju. Drugi set je pobijedila sa 6:4, a treći sa 6:3.

Rumunska i letonska teniserka se do susreta u Parizu nisu sastajale, a Rumunka nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << opravdala ulogu favorita, zahvaljujući nevjerovatno dobroj igri Jelene Ostapenko.

Simona Halep bi pobjedom preuzela prvu poziciju na WTA listi.

Ovo je drugo finale koje Halepova gubi. Prvo je igrala prije tri godine, kada je u borbi za trofej bila poražena od Marije Šarapove.

Halepova je nedavno je osvojila turnir u Madridu, dok je u Rimu poražena u finalu, a na Rolan Garosu je bila favorit.

Njena protivnica, Jelena Ostapenko je najveće otkrovenje ovogodišnjeg Rolan Garosa. Naime, ona je prije ovog finala bila 47. igračica svijeta, a do ovog turnira nije prošla treće kolo nekog gren slem turnira.

Sportsmanship strong on court today.#RG17 pic.twitter.com/b5Hj4Kr1ax

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ostapenko osvojila Rolan Garos

Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Jun.2017

Letonka Jelena Ostapenko savladala je poslije preokreta rumunsku teniserku Simonu Halep, te je došla do prve WTA titule u profesionalnoj karijeri.Jelena Ostapenko je u finalu Rolan Garosa slavila sa 4:6, 6:4, 6:3, poslije dva sata i dva minuta igre, pa je tako spriječila Simonu Halep da od ponedjeljka...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.