Navijači iza nereda u Resniku?

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači iza nereda u Resniku?

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da je posle incidenata u Resniku privedeno 20 lica od kojih je 14 zadržano. Najverovatnije je reč o navijačima Zvezde i Rada.

Dačić je istakao da su protiv njih podnete i krivične i prekršajne prijave.

"Ne znam da li su organizatori, ali sam dobio informaciju da je 20 ljudi dovedeno u policijsku stanicu u Rakovici, a 14 zadržano. Prekršajne prijave zbog narušavanja reda i mira podignute su protiv dve osobe", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dačić za B92.

"Krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ometanja službenog lica u obavljanju službene dužnosti podignute su protiv dva lica i oni su zadržani. Protiv 16 osoba podignute su krivične prijave zbog postojanja sumnje za napad na službeno lice i nasilničko ponašanje. Od 16 osoba dvoje je maloletno", objasnio je ministar unutrašnjih poslova.

On je naglasio da nema razloga da bilo ko napada policiju i da je ona reagovala kada su je gađali kamenjem, ali i ukazao da problem nije u nadležnosti policije, već je adresa za to pitanje gradska vlast.

U Resniku je tokom noći i dana bilo mirno, međutim meštani najavljuju novo okupljanje u 18h. Oni tvrde da ne protrestuju zbog doseljavanja Roma u Resnik, već zbog toga što se, navodno, naselje za njih pravi na zemljištu koje je privatna svojina pojedinih porodica iz Resnika. Dodatni razlog za novo okupljanje je, kako navode, neprimerena reakcija gradonačelnika Đilasa na njihov protest.

Dačić je naglasio da policajci ne mogu da budu "glineni golubovi" i da je povodom incidenta u Resniku razgovarao s predstavnicima gradskih vlasti.

"Mislim da je dobro da se spreče ovakvi događaji, ali i da Romi ne mogu da budu raseljeni sa jedne lokacije, a da na drugoj ne žele da ih prime", naglasio je ministar.

On je dodao da je juče razgovarao sa gradskim vlastima i upozorio ih na problem u Resniku, a da su mu predstavnici grada preneli da je buduće romsko naselje udaljeno kilometar od naselja u Resniku.

"Mislim da su nađene lokacije koje nisu u naseljima da ne bi bilo problema. Policija ne učestvuje u donošenju političkih odluka. Treba razgovarati, najlakše je da policija interveniše i ona će intervenisati ako je neko napadne", rekao je Dačić.

Juče je u Resniku grupa meštana pokušala da spreči postavljanje kontejnera za stanovanje za Rome, a prilikom intervencije policije, koja je privela četiri osobe, lakše su povređeni 12 policajaca i dva građanina.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je ranije danas da nema razloga za protest protiv naseljavanja Roma u Resniku.

Inače, nakon incidenata, od jutros je u Resniku mirno.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navijači akteri sukoba u Resniku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2012

U neredima i napadima na policiju u beogradskom predgrađu Resnik učestvovali su navijači Crvene zvezde i Rada, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. Kako je saopštio privedeno je 20 osumnjičenih, od kojih je 14 zadržano, a protiv 16 osoba podnete su krivične prijave...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Navijači Zvezde i Rada napali policiju u Resniku

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012

Šef policije potvrdio da je privedeno 20 osumnjičenih, od kojih je 14 zadržano, a protiv 16 su podnete su krivične prijave. Dvojica su maloletnici..BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su u neredima i napadima na policiju u beogradskom predgrađu Resnik učestvovali...

Nastavak na Kurir...

Nakon incidenta u Resniku privedeno 20 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2012

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je poslije incidenata u Resniku privedeno 20 lica, od kojih je 14 zadržano, te da su protiv njih podnijete krivične i prekršajne prijave.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.