NOVAK BEZ DVOUMLJENJA ODBIO: Đokoviću nudili 100.000 dolara da namesti meč!

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK BEZ DVOUMLJENJA ODBIO: Đokoviću nudili 100.000 dolara da namesti meč!

Naravno da sam odbio, nije mi palo na pamet da razmišljam o bilo čemu drugom. Nadam se da će svaki teniser da uradi isto ako se nađe u sličnoj situaciji, rekao je Đoković

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković odbio je 2006. godine da namesti jedan meč.

Američki list "Ju-es-ej-todej" preneo je izjavu najboljeg tenisera sveta koji je rekao da mu je prišao posrednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i ponudio 100.000 dolara. Đoković je to odmah odbio i ceo slučaj je prijavio teniskim vlastima.

"Naravno da sam odbio, nije mi palo na pamet da razmišljam o bilo čemu drugom. Nadam se da će svaki teniser da uradi isto ako se nađe u sličnoj situaciji. Radi se o čistoj neregularnosti i ona zaista uništava reputaciju tenisa. Ne smemo da tolerišemo takve stvari. Ipak, realnost je drugačija", rekao je Đoković.

List je podsetio da je 2008. godine formirana Jedinica za integritet tenisa (TIU), a da je do sada kažnjeno 10 igrača, od čega petorica doživotno, a sankcionisan je i sudija Morgan Lamri.

"Nažalost, u tenisu postoji dosta mogućnosti. Brojni ljudi imaju pristup mnogim sobama, zgradama ili ćoškovima gde se igrači nalaze, i tu kroz razgovore o prilično intimnim stvarima, kao što su povrede i slično, dosta saznaju, i to potom iskoriste", naveo je Đoković.

Američki list je na kraju naveo podatke Interpola, koji je tvrdi da je tenis posle fudbala i kriketa, najpodložniji neregularnostima.

Ceo članak možete pročitati OVDE

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Đokoviću nudili 100.000 dolara da namjesti meč?

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Dec.2014

Tokom 2006. posrednik je prišao Novaku Đokoviću i ponudio mu 100.000 dolara da namjesti meč, navodi tiražni američki list "Ju-Es-Ej tudej"! Srpski teniser je to odbio i odmah prijavio teniskim vlastima šta se dešava. Međutim, ilegalne radnje, korupcija, namještanje rezultata i dalje prljaju...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.