NAMEŠTALI: Hrvatski teniseri ojadili kladionice za pola miliona evra

Izvor: Kurir, 21.Jul.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAMEŠTALI: Hrvatski teniseri ojadili kladionice za pola miliona evra

Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan iz Hrvatske, te Radu Albot iz Moldavije pod sumnjom da su namestili mečeve

BUKUREŠT - Četvorica hrvatskih tenisera i jedan Moldavac koštali su rumunske kladionice oko pola miliona evra prošle sedmice. Kladionice su tih dana primile desetk uplata na tačan rezultat pet mečeva u kojima su nastupali Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan iz Hrvatske, te Radu Albot iz Moldavije.

Svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pet mečeva je završeno rezultatom 2:0 za rivale ove petorice tenisera, pa su kladionice podnele prijavu rumunskim vlastima i Interpolu. Očekuje se pokretanje istrage.

Nije prvi put da se hrvatski teniseri dovode u vezu sa nameštanjem mečeva. Antonio Veić je i ranije bio pod istragom, posle pobede nad Kanjasom u Zagrebu 2009. godine, a nedavno su se na crnoj listi Jednice za teniski integritet našli Marin Čilić i Ivo Karlović. Pre osam godina na proveru su morali da idu Roko Karanušić i Saša Tuksar zbog iznenađujućeg ispadanja na turniru u Donjecku.

Sumnjivi mečevi:

Hajder Mauer - Veić 6:3 6:3 (Poznanj)

Sousa - Albot 6:1 6:2 (Poznanj)

Karuso - Mektić 6:3 6:2 (Rekanati)

Sing - Marcan 6:4 6:4 (Bingamton)

Bosel - Androić 6:4 6:4 (Grenbi)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvati optuženi za nameštanje

Izvor: B92, 21.Jul.2013

Četvorica hrvatskih tenisera pod istragom su Interpola zbog sumnje u nameštanje mečeva, prenose rumunski mediji...Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan, kao i Moldavac Radu Albot, izgubili su prošle nedelje svoje mečeve sa 2:0 u setovima, što je rumunske kladionice koštalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.