Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Čelsi želi reprizu 2014.

Fudbaleri Čelsija u srijedu (20.45) dočekuju Pari Sen Žermen u revanš meču osmine finala Lige šampiona, sa željom da se revanširaju za prošlogodišnju eliminaciju u istoj rundi ovog elitnog klupskog takmičenja.

Prvi meč u Parizu prije tri nedjelje završen je trijumfom šampiona Francuske 2:1, ali "plavci" nisu bili nezadovoljni jer su uspjeli da postignu vrijedan gol u gostima. Ipak, menadžer londonskog tima Gus Hidink ulogu favorita i na maču na "Stamford Bridžu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prepušta "prinčevima", koje će predvoditi Zlatan Ibrahimović.

"PSŽ je favorit, iako smo vratili samopouzdanje poslije dobrih rezultata. Imamo kvalitet i moramo da budemo agresivni i skoncentrisani cijeli meč", rekao je Hidink, koji će londonski sastav voditi samo do kraja ove sezone, kada će ga zamijeniti Antonio Konte, selektor Italije.

Čelsi je 2014. godine, protiv istog rivala u četvrtfinalu Lige šampiona, uspio da nadoknadi dva gola minusa, upravo zbog "zlatnog pogotka" u gostima. Tada je "plavcima" prolaz u finišu meča donio Demba Ba. Prošle godine nakon 1:1 u Parizu, u Londonu je bilo 2:2 i to nakon produžetaka. U Čelsiju se nadaju da će se večeras ipak ponoviti 2014. godina, kada su oni bili uspješniji.

Marko Verati, vezista PSŽ-a, nada se da će s "prinčevima" eliminisati Čelsi. Italijan ističe da dobro prati englesku Premijer ligu, te da se divi Lesteru, koji je veoma blizu titule.

"Premijer ligu pratim pomno, a ovo je fascinantna sezona, pomalo čudna. Oduševljen sam Lesterom. To je lijepa fudbalska priča. Imaju sjajan duh i nikad ne prestaju da trče. Nadajmo se da će biti nagrađeni. Njihov sam navijač i nadam se da će Klaudio Ranijeri osvojiti titulu", izjavio je Verati.

Ništa manje neizvjesno u revanš meču osmine finala neće biti ni u Rusiji u Sankt Peterbugu, gdje Benfika dolazi Zenitu s minimalnom prednošću iz prvog meča (1:0). Lisabonski tim biće oslabljen jer neće igrati čak tri štopera Lisandro Lopez, Luizao i Žardel, kao i golman Žulio Cezar, ali putuje s ogromnom dozom injekcije poslije pobjede nad gradskim rivalom Sportingom (1:0), od kojeg je upravo preuzeo mjesto lidera portugalskog šampionata.

S druge strane trener Zenita Portugalac Andre Viljaš-Boaš siguran je da njegova ekipa može da nadoknadi prednost i prvi put se plasira među osam najboljih u Evropi.

Revanš meč u Rusiji igra se s početkom od 18 časova.

Pari Sen Žermen i Čelsi razmatraju o trampi napadača, prenose engleski mediji.

Parižani su spremni da pošalju Edinsona Kavanija na "Stamford Bridž", ali samo u slučaju da dobiju Dijega Kostu.

Već mjesecima se spekuliše o sudbini Kavanija, koga navodno želi i Mančester junajted, ali sve zavisi od toga da li će Zlatan Ibrahimović možda produžiti ugovor s PSŽ-om.

Urugvajac je nezadovoljan statusom u Parizu, dok navodno ni Kosta nije protiv selidbe.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ - Bane kapiten, Košta ipak u timu! (SASTAVI)

Izvor: Sportske.net, 09.Mar.2016

Sat vremena pre početka revanš susreta osmine finala Lige šampiona između Čelsija i Pari Sen Žermena objavljene su startne postave...Fudbalska poslastica dana na programu je od 20.45 na "Stamford Bridžu" gde šampion Engleske dočekuje Pari Sen Žermen okviru revanš susreta osmine finala Lige...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.