KRAJ: Španci furijozno očerupali orlove!

Izvor: Kurir, 21.Jan.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Španci furijozno očerupali orlove!

Rukometaši Srbije doživeli su pravu katastrofu u osmini finala Svetskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji. Naša selekcija ubedljivo je poražena rezultatom (31:20) u osmini finala od domaćina Španije.

Nakon dva šokantna poraza u grupnoj fazi od selekcije Poljske i Slovenije, izabranici Veselina Vukovića doživeli su pravu katastrofu na startu eliminacione faze.

Posle poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od Slovenije bilo je evidentno da nešto ne štima u međusobnim odnosima u nacionalnom timu, a to se moglo i zaključiti nakon izjava selektora Veselina Vukovića i pojedinih reprezentativaca.

Nakon ovog takmičenja naša reprezentacija će izgledati znatno drugačije. Prilično je izvesno da će se iz nacionalnog tima povući neki najiskusniji i najbolji rukometaši. Na narednom takmičenju najverovatnije ćemo biti bez kapitena Momira Ilića, Darka Stanića, Ivana Nikčevića, Nenada Vučkovića i najverovatnije Alema Toskića.

Naši igrači delovali su očajno na terenu, kao da jedva čekaju da se sve završi i da što pre napuste Španiju. Pojedinci su potpuno podbacili. Treba istaći da su neki reprezentativci, poput Darka Stanića igrali uprkos povredama.

Tok meča:

Naš tim je bio ravnopravan rival Špancima na startu meča. Domaći tim je imao prednost, međutim, zahvaljujući golovima Petra Nenadića i Momira Ilića Srbija nije dozvoljavala špancima da se odlepe.

Španija nakon jedne kontre u osmom minutu meča prvi put dolazi do dva gola prednosti (5:3). Dva minuta kasnije Španci koriste igrača više i efektnim lob udarcem povećavaju prednost.

Domaći tim dolazi do prednosti od četiri gola. U 14 minutu Viran Moros je dobio crveni karton nakon što je sa dve ruke udario Zelenovića. Međutim, dva napada sa igračem više naša reprezentacija ne koristi, već prima dva gola iz kontri (9:4).

Španija je do kraja poluvremena dominirala na terenu. Maksimalno su koristili greške našeg tima i brzim kontrama lako dolazili do golova. Reprezentacija Sribije je delovala usporeno i nije imala nikakvo rešenje za raspoložene bekove domaće ekipe. Španci su tako na poluvreme potpuno zasluženo otišli sa osam golova prednosti (20:12).

Naš tim je zaigrao znatno bolje na startu drugog poluvremena. Španci su se opusti, počeli da srljaju u napadu, dok su naši rukometaši zaigrali bolje u odbrani. Najzaslužnji što se prednost domaćina nije istopila u prvih petnaest minuta drugog dela utakmice bio je golman Španije Šterbik.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP RUKOMET: Srpska katastrofa u osmini finala

Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2013

  Rukometna selekcija Srbije doživela je katastrofalan poraz u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji. Orlovi su u Saragosi poraženi od domaće selekcije sa ubedljivih 31:20 (20:12). Tokom celog meča izabranici Veselina Vukovića bukvalno su poklanjali lopte rivalima, koji su prednost uvećavali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Srbija ubedljivim porazom od Španije eliminisana sa SP

Izvor: Beta, 21.Jan.2013

SARAGOSA, 21. januara 2013. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije završila je danas takmičenje na Svetskom prvenstvu, pošto je u osmini finala u Saragosi eliminisana od domaćina Španije sa 20:31(12:20).

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.