Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski avioni bombardovali uporište ISIS

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan izjavio je danas da su u napadu francuskih borbenih aviona na uporište Islamske države u sirijskom gradu Raka ciljani strani borci koji planiraju napade u Evropi.

Le Drijan je za radio Evropa-1 rekao da je bombardovan kamp za obuku i da je "cilj postignut".

"To je bio drugi francuski napad u Siriji, i neće biti poslednji", rekao je Le Drijan, ne objašnjavajući navodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << planove napada.

Francuski ministar je kritikovao pojačane vojne akcije Rusije u Siriji, navodeći da 80 do 90 odsto tih operacija nije protiv terorističke organizacije Islamska država.

Francuska se pridružila međunarodnoj koaliciji koja se pod vođstvom SAD bori protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nastavljaju se razgovori SAD i Rusije oko napada u Siriji

Izvor: Blic, 10.Okt.2015, 09:36

SAD će ponovo pokrenuti razgovore sa Rusijom oko izbegavanja incidenata u sirijskom vazdušnom prostoru, saopštio je u petak Pentagon, pošto su borci Islamske države napredovali prema periferiji grada Alepa...Dve zemlje sprovode odvojena bombardovanja, a Rusija je saopaštila da je tokom 10 dana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.