Izvor: Kurir, 06.Apr.2010, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u rudniku uglja u Virdžiniji 12 mrtvih

VAŠINGTON, 6. aprila 2010. (Beta-AP/AFP) - U rudniku uglja u američkoj državi Zapadnoj Virdžiniji, poginulo je 12 rudara a 10 ih je ostalo zarobljeno u ukljenokopu nakon eksplozije, poslednji je bilans nesreće. Eksplozija je ođeknula sinoć, po lokalnom vremenu, u rudniku kompanije "Mesi enerdzi", 48 kilometara južno od glavnog grada države, Čarlstona. Uzrok eksplozije nije poznat, ali su u rudniku ranije zabeležni problemi u vezi sa ventiliranjem zbog prisustva visoko zapaljivog metana. U toku je akcija spasavanja rudara. 

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u rudniku uglja u Virdžiniji: Najmanje 25 mrtvih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2010

Najmanje 25 rudara poginulo je, a skoro 20 ih je nestalo nakon incidenta u rudniku uglja na istoku Sjedinjenih Američkih Država, javlja BBC. Eksplozija je odjeknula sinoć, po lokalnom vremenu, u rudniku kompanije "Mesi enerdži", 48 kilometara južno od glavnog grada države, Čarlstona. Uzrok...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.