Bramerc: Ratko Mladić je u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Ratko Mladić je u Srbiji

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da, na osnovu podataka koje je dobio, nema razloga da veruje da se haški optuženik Ratko Mladić nalazi van Srbije.

"To je utisak koji dele i moji sagovornici", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare nakon jučerašnjeg razgovora sa akcionim timom za lociranje i hapšenje haških begunaca.

"Veoma detaljno analiziramo zašto do hapšenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mladića još nije došlo", rekao je Bramerc i najavio da će se optužnica protiv Madića izmeniti i dopuniti.

Bramerc je rekao da ne može biti alternative hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i da od nadležnih službi u Srbiji očekuje da učine sve u praktičnom smislu kako bi oni bili privedeni pravdi, a od političara da ih podrže u tom poslu.

Palma: Mladić nije u Srbiji!

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je danas da je Srbija ispoštovala međunarodnu obavezu koju je imala, a da je "dezinformacija da je Ratko Mladić u Srbiji".

"Koristim sve svoje sastanke sa operativnim službama i političarima insistirajući na njihovom hapšenju", rekao je Bramerc.

Komentarišući donošenje Deklaracije o Srebrenici u srpskom parlamentu, Bramerc je rekao da taj gest vlasti Srbije neće biti pomenut u narednom izveštaju Savetu bezbednosti UN, koji će biti podnet u junu.

"To nije nešto što ću pomenuti u izveštaju o saradnji jer to je politička izjava. Naravno to je korak u u dobrom smeru, ali nadam se da je on učinjen zbog budućnosti Srbije i njenog naroda, a ne zbog Haškog tribunala", rekao je Bramerc.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem. Na tom sastanku je zaključeno da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u arhive državnih organa i svim drugim tehničkim aspektima odvija kontinuirano, profesionalo i bez ikakvih poteškoća.

Posle sastanka sa Ljajićem, Bramerc je razgovarao i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem u zgradi Vlade Srbije, a kasnije u toku dana sastaće se i sa specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc razgovarao sa Ljajićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Maj.2010

Saradnja Srbije i haškog tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u državne arhive i ostalim tehničkim aspektima odvija se "kontinuirano, profesionalno i bez ikakvih poteškoća", zaključili su u četvrtak u Beogradu glavni haški tužilac Serž Bramerc i predsjednik Nacionalnog savjeta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bramerc: Mladić je u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2010

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić preneo je glavnom tužiocu Haškog suda Seržu Bramercu da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika...Tadić i Bramerc, koji je juče doputovao u dvodnevnu posetu Beogradu u sklopu priprema redovnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Serge Brammertz: Ratko Mladić je u Srbiji!

Izvor: Cafe.ba, 13.Maj.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz izjavio je danas da, na osnovu podataka koje je dobio, nema razloga da vjeruje da se haški optuženik Ratko Mladić nalazi van Srbije.

Nastavak na Cafe.ba...

(VIDEO) Bramerc: Mladić je u Srbiji

Izvor: Press, 13.Maj.2010

Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio da na osnovu podataka koje je dobio nema razloga da veruje da se bivši komandant Vojske RS Ratko Mladić nalazi izvan Srbije .Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je juče da na osnovu podataka...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.