Izvor: Danas, 29.Nov.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti derbi nedeljna poslastica

Beograd - Partizan je u poslednje tri sezone u najvećem rivalu dobio znatno ravnopravnijeg takmaca tako da je i ishod večitog derbija postao neizvesniji. Čini se više nego ikad Crvena zvezda će u nedelju imati ulogu blagog favorita u odnosu na Partizan u 10. kolu ABA lige (19.00).

Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << jedini tim bez poraza u regionalnom takmičenju, sa dobrim izgledima da se nađe u TOP 16 fazi Evrolige, crveno-beli pristupaju 233. večitom derbiju sa jasnom željom da nakon trijumfa nad Cedevitom i Neptunasom, najznačajnijom mogućom pobedom dodatno zacele rane svojim navijačima nakon ubistva Marka Ivkovića prošlog petka u Istanbulu.

Umor će sigurno biti otežavajući faktor za crveno-bele, koji s obzirom na naporan ritam (četvrtak ili petak - nedelja) i brojna putovanja praktično nemaju vremena za odmor, a kamoli adekvatan trening. Partizan polako podiže formu igre, vezao je tri pobede u ABA ligi, dolaskom Milana Mačvana, koji bi nakon odsustva u meču sa Banvitom trebalo da bude spreman za derbi, dobio je na raznovrsnosti u centarskoj liniji i sigurnu opciju kada Milenko Tepić ne zna šta će sa loptom. Ukoliko Nikola Milutinov odigra kvalitetnu odbranu na Bobanu Marjanoviću večiti derbi mogao bi da dobije obrise istinske drame. Stefan Jović na strani nominalnog domaćina, odnosno Dragan Milosavljević u redovima crno-belih, sigurno neće nastupiti u meču posle kojeg bi Zvezda mogla da namakne 96, a Partizan 133. recku u međusobnim susretima.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.