Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Izvor: RTS, 28.Apr.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl, pošto će biti domaćini kontinentalnog šampionata u fudbalu na pesku.
Prvenstvo Evrope održaće se od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mesta.

Reprezentacija Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.
Direktor preduzeća "Beach Soccer d.o.o" Aleksandar Radošević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira.
"Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina", rekao je Radošević na konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.
Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.
"Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više", poručio je Pantelić, sa kojim se složio i Kežman.
"Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker", zaključio je Kežman.
Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku.
Pored Srbije na Evropskom prvenstvu učestvovaće Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Beogradu EP u fudbalu na pesku od 24. do 26. juna

Izvor: DANuBeogradu.rs, 29.Apr.2016, 09:36

Od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji biće održano EP u fudbalu na pesku, uz besplatan ulaz na sve utakmice. Posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, ove godine Beograd je domaćin i Evropskog prvenstva u fudbalu na pesku. Na „beogradskom moru“ biće postavljen montažni stadion kapaciteta 2.469...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.