Beograd domaćin EP u fudbalu na pesku

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl, pošto će biti domaćini kontinentalnog šampionata u fudbalu na pesku.

Prvenstvo Evrope održaće se od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mesta.

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Direktor preduzeća "Beach Soccer d.o.o" Aleksandar Radošević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira.

"Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina", rekao je Radošević na konferenciji za medije u hotelu Kraun plaza.

Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

"Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više", poručio je Pantelić, sa kojim se složio i Kežman.

"Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker", zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku.

Pored Srbije na Evropskom prvenstvu učestvovaće Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво