Zašto baš Stefan: Ovim su se rukovodili Đokovići prilikom izbora imena za sina

Izvor: Svet, 23.Okt.2014, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto baš Stefan: Ovim su se rukovodili Đokovići prilikom izbora imena za sina

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković i njegova supruga Jelena svom prvencu dali su ime Stefan koje simboliše onog koji je ovenčan.
Još su stari Rimljani kazali „Nomen est omen“, što u bukvalnom prevodu znači da ime karakteriše čoveka. Stefan je ime grčkog porekla, koje su nosili mnogi svetski kraljevi. Potiče od reči >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << stephanos, koja označava venac ili krunu, a značenje se može proširiti i na „onog koji je ovenčan“.
“Jelena i Novak se nisu dugo premišljali oko imena. Čim su saznali da je dečak, odlučili su da bude Stefan. Vole to ime i ono nema veze s porodičnim stablom ili tradicijom, samo im se mnogo dopalo”, kazao je izvor blizak paru, i dodao da će bračni par Đoković dovesti bebu u Beograd kada malo ojača.
Zanimljivo je da je jedan od najznačajnijih svetskih pronalazača, industrijalac Alfred Nobel rođen istog dana kada i Novakov sin. Mali Stefan se jednog dana može pohvaliti i da je rođen na rođendan jednog od najboljih džez muzičara ikada Džona – Dizija Gilepsija ili na rođendan fudbalera Nemanje Vidića.
Podsetimo, Jelena se porodila u utorak u kasnim popodnevnim časovima u jednoj francuskoj privatnoj klinici. Novak je bio uz nju, kao i Jelenina porodica, mama Vera, tata Miomir i sestra Marija Ristić.
Izvor: Blic
Foto: Sipa, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.