Novak: Prvo mesto mi više nije prioritet!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Sep.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Prvo mesto mi više nije prioritet!

Promenio sam stav po tom pitanju, ali to ne ne znači da ću promeniti odnos prema ovom sportu – izjavio je srpskim medijima u Beogradu prvi reket sveta

Najbolji teniser sveta održao je na Dorćolu otvoreni trening za medije i nakon toga je popruičao sa brojnim predstavnicima „sedme sile“. Divan dan na ušću Save u Dunav bio je inspirativan za našeg asa, koji je prilično otvoreno pričao o trenutnoj situaciji i planovima za budućnost.

Ipak ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je najviše pažnje izazvalo je izjava da mu prvo mesto na ATP listi više nije toliko važno!

- Prvo mesto mi više nije prioritet! Volim tenis van turnira, ali na turnirima ne uživam jer stalno osećam taj pritisak istorije. Nisam ista osoba koja sam bio. Razne stvari u životu uticale su na to da otkrivam sebe. Promenio sam stav po tom pitanju, ali to ne ne znači da ću promeniti odnos prema ovom sportu. Trudiću se i dalje, ali od Rolan Garosa nisam uspevao da pronađem osećaj ispunjenosti na terenu. Uvek sanm pod jakim psihološkim pritiskom, a tenis ipak nije jedina stvar na svetu. Napravio sam velike uspehe, ali sada se jednostavno drugačije osećam, pre svega u glavi. Naravno, svaku titulu ću oberučke prihvatiti – tvrdi Novak koji je trenirao u društvu fizioterapeuta Miljana Amanoviča i kondicionog trenera Gebharta Fila Griča. - U poslednjih pet godina svaka sezona je drugačija, a ja nisam ista osoba koja sam nekad bio. Mnoge stvari u životu uticale su na to da „otkrijem sebe“. Ne volim etiketiranje, da je neko ceo život sportista ili novinar.

Iako njegove navijače ovakve priče možda uplaše, Novak još ne planira da „okači reket o klin“ Daleko od toga, pošto ga uskoro očekuje masters u Šangaju.

- Preskočio sam Peking zbog povrede, ali idem na masters u Šangaju. Cilj mi je da povratim taj lep osećaj kada držim reket u rukama. Apsolutno sam zadovoljan, ne samo ovom sezonon nego svakom prethodnom, jer sam uvek mogao da izvučem pouke. Nemam za čim da žalim, sve se dešava sa razlogom i na terenu i van njega.

Lek za umornu dušu je našao, barem na kratko u otadžbini.

- Lepo mi je u Srbiji sa prijateljima i porodicom. Imam veoma aktivan odmor, baš mi prija kada sam ovde.

O LAKTU

- Sada je uglavnom sve u redu, ali i dalje imam „mikropovredu“. Videćemo kako će se dalje situacija razvijati.

O BEKERU

- Treba da razgovaram sa Borisom o novom ugovoru. Kako je kraj sezone sve bliži, tako gledamo na ono što se dogodilo. Prezadovoljan sam saradnjom, on je mnogo doprineo mom napretku. Rezultati pokazuju koliko je saradnja bila berićetna.

O DEJVIS KUPU

- Smatram da nije najbolja ideja da se promeni sistem takmilčenja u Dejvis kupu i da se finale igra na neutralnom terenu. Skiro smo mi, igrači održali sastanak na kojem smo jednpglasno bili protiv toga. Ono što mora da se menja je raspored termina,

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.