Er Srbija pokrenula inicijativu za razvoj tenisa među najmlađima

Izvor: Blic, 23.Jul.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Er Srbija" pokrenula inicijativu za razvoj tenisa među najmlađima

Nacionalna aviokompanija Er Srbija pokreće kampanju zahvaljujući kojoj će ovog leta deca u Beogradu moći da pohađaju časove tenisa.

Više od 400 dece školskog uzrasta, starosti do 10 godina, moći će da učestvuje u "Er Srbija inicijativi za razvoj tenisa", koja će se u srpskoj prestonici održavati od avgusta do oktobra.

Predsednik nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je ovo odličan način da se najmlađi Beograđani tokom letnjih meseci vežu za jednu pozitivnu aktivnost i da se upoznaju sa čudesnom igrom tenisa, saopštila je Er Srbija.

- Verujem da će mališani provoditi kvalitetno vreme na terenu, da će da iskoriste i razviju svoje potencijale, a možda će neki od njih jednog dana biti i među najboljim teniserima sveta. Očekujemo da ih uskoro vidimo na terenu, a nadam se i da će se dobro zabaviti, jer je i to uvek važno u sportu - rekao je Mali.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić rekao je da će se zahvaljujući ovoj incijativi u narednih nekoliko meseci više stotina mališana upoznati sa tenisom.

- Tenis je postao veoma popularan sport u Srbiji, a ovo je odlična prilika da naredna generacija igrača nauči kako da ovaj sport uspešno igra.

Drago nam je što ostvarujemo saradnju sa gradom Beogradom i Teniskim savezom Srbije, čiji su profesionalni treneri spremni da prenesu znanje i pruže osnovne savete narednoj generaciji naših zvezda tenisa", rekao je Kondić.

Dušan Orlandić, izvršni direktor Teniskog saveza Srbije, je rekao da da sport igra suštinsku ulogu u tome da se mladi nauče pozitivnim životnim veštinama i da su se zato rado odazvali inicijativi da u saradnji sa Er Srbijom deci pruže obuku tenisa.

- To je sport koji unapređuje fizičku snagu, razvija samopouzdanje i jača društvene i mentalne veštine, koje su veoma važne za razvoj naše omladine - istakao je Orlandić.

Avio-kompanija će na ovom projektu sarađivati sa profesionalnim trenerima Teniskog saveza Srbije, kao i sa predstavnicima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda, kako bi polaznici stekli solidne osnove taktike, veštine i tehnike tenisa.

Sva deca koja učestvuju u programu će pohađati časove tenisa na terenima Teniskog centra Novak.

Pored toga što je pokrenula "Er Srbija inicijativu za razvoj tenisa", avio-kompanija podseća da je jednom od aviona erbas A319 dala ime po legendarnom srpskom teniseru Novaku đokoviću, čime promoviše i veliča ovaj sport i jednog od najistaknutijih igrača svih vremena.

Prijavljivanje na program biće omogućeno do popune mesta, a da bi prijavili decu, roditelji ili staratelji treba da do 1. avgusta da preuzmu, popune i dostave prijavni formular koji je dostupan na veb-sajtu Teniskog saveza Srbije www.teniskisavez.com .

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.