Uspeh plesnog kluba ###«Fiesta»### na svetskom takmičenju

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Sep.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh plesnog kluba ###«Fiesta»### na svetskom takmičenju

Članice plesnog kluba «Fiesta» iz Kragujevca su u finalu i polufinalu svetskog prvenstvu u street dance show i svetskom kupu u disco dance plesovima ostvarili zapažene rezultate.

Na svetskom prvenstvu koje se održalo u Češkoj, takmičilo se 2000 učesnika iz 15 zemalja, a mlade plesačice iz kluba Fiesta u Kragujevac su donele četiri pehara i to dva u kategoriji formacijskih plesova i dva u solo izvođenjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << />
Čestitajući na značajnom uspehu, pomoćnik gradonačelnika Slavica Đorđević je na današnjem prijemu rekla da postignuti rezultati i ove godine pokazuju da iza njih stoji jedan veliki trud i rad i da radeći ono što vole, kroz plesno umetnički izraz predstavljaju grad na najlepši način.

Ona je istakla da grad Kragujevac podržava sve aktivnosti vezane za sport, a zadovoljstvo je još veće kada iza njih stoje rezultati i što su dobar primer drugima da se bave fizičkim aktivnostima. Imajući u vidu specifičnost ovog sporta koji iziskuje velike troškove i uprkos teškoj ekonomskoj situaciji plesni klub «Fiesta» uspeva da od 2005. godine ima svoje predstavnike na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima. «To postižemo zahavljujući deci u klubu koja su jaka i složna ekipa, roditeljima koji ih podržavaju i mojoj želji da ona učestvuju na takmičenjima jer je to najbolji put da plesači uz kvalitetan trening napreduju», navela je Jelena Alempijević, predsednik i trener kluba.

Na međunarodnom takmičenju u Češkoj učestvovale su devojčice koje su aktuelni državni prvaci u svim uzrasnim kategorijama i to u disco dance i show street dance plesovima, a posle svakog takmičenja cilj nam je da što više radimo i sledeće godine budemo još bolje, kaže Jelena Alempijević.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.