Trojka Vanje Marinkovića u poslednjoj sekundi: Orlići deveti na svetu /VIDEO/

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojka Vanje Marinkovića u poslednjoj sekundi: "Orlići" deveti na svetu /VIDEO/

Košarkaši Srbije osvojili su deveto mesto na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina pobedom nad selekcijom Argentine sa 77:76 trojkom Vanje Marinkovića u poslednjoj sekundi.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su u poslednjoj utakmici na šampionatu na Kritu većim delom imali potpunu kontrolu i vođstvo, ali su naglo popustili u poslednjoj četvrtini što je dovelo do neizevsne završnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Srpski juniori su ostvarili na Svetskom prvenstvu na Kritu pet pobeda i pretrpeli dva poraza što je u ovom trenutku bili dovoljno za deveto mesto.

"Želim da se zahvalim svim momcima koji su učestvovali u programu, a ovoj 12 igrača da čestitam što su smogli snage da odigraju na visokom nivou poslednja tri meča u kojima je trebalo pronaći motiv i doći do pobeda. Nismo navikli da igramo mečeve za plasman, već da se borimo za medalje. Do željenih ciljeva nismo došli zbog jedne slabe četvrtine i puno diskutabilnih sudijskih odluka u duelu sa domaćinom Grčkom, što se odrazilo na sledeći meč sa Australijom koji je bio najvažniji na šampionatu. Iako nisu ostvarili očekivani rezultat, ovi momci su još jednom dokazali da imaju kvalitet i da se na njih može računati u budućnosti. Mlađim igračima iz ovog sastava želim da poručim da su na pola puta ovog leta, jer ih očekuju obaveze u selekciji do 18 godina sa kojom se nadam da će otvariti bolji rezultat", istakao je Bućan.

Posle rezultatske klackalice u prvom poluvremenu, u nastavku je vođena izjednačena borba, dugo se igralo koš za koš, a srpski juniori su zahvaljujući Vanji Marinkoviću i Vasiliju Vučetiću održavali prednost od šest do deset poena. Ipak, uporni Argeniticni su sredinom finalne deonice uspeli da dođu do izjednačenja (63:63), dugo je naš mladi tim bio bez peona iz igre, da bi konačno Vojislav Stojanović jednu akciju završio zakucavanjem što je bilo dovoljno samo za smanjenj vođstva i 67:68 u 37. minutu.

Usledio je neizvestan finiš, u kojem je efikasni Fernandez pogodio trojku, a istom merom uzvratio Stefan Peno za vođstvo Srbije 74:73. Ubrzo je naš tim napravio faul, Gerhart je bio polovčno uspešan, ali je Vildoza došao do ofanzivnog skoka i doneo prednost Argentini 74:76 na pet sekundi pre kraja. Posle tajm-auta selektora Bućana, srpski juniori su organizovali odličnu akciju koju je na asistenciju Pena efektnom trojkom uz zvuk sirene krinisao Vanja Marinković za konačni trijumf i 77:76.

Srbija: Peno 5, Aranitović, Marinković 18, Ostojić, R. Đoković 7, Stojanović 16, I. Đoković 4, Lazarević, Simanić 6, Glišić 6, Vučetić 14, Miladinović 1.

Argentina: Barbero, Gramajo 14, Curbrigen, Vaulet, Korvalan 3, Fernandez 29, Fjelerup 2, Vildoza 8, Delfino 6, Rupčić-Vargera 2, Gerhard 9, Bera Fernandez 3.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.