Od Rusa ka medalji

Izvor: Politika, 23.Jul.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Rusa ka medalji

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 18) godina danas počinju takmičenje na EP u Turskoj

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (20 godina) osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, a danas juniorska (igrači do 18 godina) počinje takmičenje za prestiž na kontinentu, ali sa jednim posebnim zadatkom. Pet prvoplasiranih selekcija igraće dogodine na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina. Selektor Aleksandar Bućan nije mogao u Konju (Turska) da odvede najbolji sastav. Zbog povreda Dejana i Dušana Kovačevića i Andrije Matića, znatno je oslabljena centarska linija, ali mladi stručnjak veruje da će dobre pripreme i talent doneti željeni rezultat.

– Pripreme su bile usmerene ka individualnom napretku igrača, ali sa ciljem da se uklope timski. Verujem da smo spremni za iskušenja koja nas očekuju. Želja je da obezbedimo plasman na SP i umešamo u borbu za medalju – naglasio je selektor.

U prvoj fazi protivnici će biti Rusija, Crna Gora i Španija, selekcije koje takođe „pucaju” na visok plasman.

– Rusi protiv kojih otvaramo EP imaju veoma jak sastav, ali nadam se da ćemo startovati pobedom koja uvek donosi više od dva boda. Sve mlade selekcije Crne Gore su u usponu, a Španci su nas pobedili na pripremnom turniru koji je održan takođe u Konji, ali izvukli smo pouke, posebno kako bi trebalo da se prilagodimo njihovoj brzoj igri. U drugoj fazi nas očekuju Turska, Grčka i najverovatnije Bosna i Hercegovina. Do četvrtfinala nas očekuje izuzetno težak put, a mogući protivnici su Italija, Hrvatska, Litvanija i Francuska – rekao je Bućan.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Turskoj predstavljati: Pavlović (Banjica), Karadžić (Vršac), Čarapić (Borac), Marinković (Partizan), Simić (Smederevo), Đoković (Jagodina), Lazarević, Ostojić, Radovanović (Crvena zvezda), Đoković (Mega Vizura), Vučetić (Olimpija) i Peno (Barselona). Duel sa Rusijom počinje u 15,15 č, a na pripremnom turniru naši juniori su bili bolji – 65:56.

M. S.

objavljeno: 24.07.2014.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.