Kučini zlato, Vlašićeva opet srebrna

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kučini zlato, Vlašićeva opet srebrna

Ruska atletičarka Marija Kučina osvojila je zlato u skoku uvis na Svetskom prvenstvu u Pekingu skokom od 2,01 metara.

22-godišnja Kučina je tako kompletirala svetske titule, pošto se prošle godine okitila zlatom na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu.

Kučina je do zlata došla pošto je sve skokove odradila iz prve, da bi tri puta srušila letvicu na visini od 2,03 metra.

Hrvatica Blanka Vlašić je, kao i pre sedam godina na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olimpijskim igrama, morala da se zadovolji srebrom na „Ptičjem gnezdu“, pošto je preskočila istu visinu kao Kučina, ali je na 1,92 prvi put srušila letvicu.

Njima dvema se na podijumu pridružila još jedna Ruskinja Ana Čičerova, koja je takođe skočila 2,01 metar, ali je preskočila skok na 1,92 i potom srušila letvicu na visini od 1,97 metara.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blanki Vlašić izmaklo zlato

Izvor: RTS, 29.Avg.2015

. Ruska atletičarka Marija Kučina donela je svojoj zemlji drugu zlatnu medalju na šampionatu sveta u Pekingu, pošto je pobedila u finalu skoka uvis. Ona je, iako sa istom visinom kao i Hrvatica Blanka Vlašić, trijumfovala zbog manjeg broja pokušaja. Zanimljivo i trećeplasirana Čičerova...

Nastavak na RTS...

Kučina osvojila zlato u skoku u vis, Vlašić druga

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2015

Ruska atletičarka Marija Kučina osvojila je danas zlatnu medalju u skoku u vis na Svetskom prvenstvu u Pekingu...Kučina je do trijufma došla preskočivši 2,01 metar, zahvaljujući perfektnim skokovima bez obaranja letvice...Srebrnu medalju osvojila je višestruka šampionka, Hrvatica Blanka Vlašić,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.