Tajvan na vežbi simulira napad Kine

Izvor: B92, 17.Apr.2013, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan na vežbi simulira napad Kine

Tajpej -- Tajvan je danas organizovao najveće vojne vežbe od 2008. godine, u kojima je simulirao napad Kine.

U vežbama na ostrvima Pengu učestvovalo je 7.000 vojnika, a korišćena je bojeva municija.

"Kineski komunisti su poslednjih godina i u kvalitativnom i kvantitaivnom smislu razvili svoje oružje, što je posledica ekonomskog razvoja Kine", rekao je predsednik Tajvana Ma Jing Džeui.

On je kazao da je Tajvan izložen pretanjama i da zato mora da se pripremi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i održi mir na svojoj teritoriji.

I posle šest decenija od kada se Tajvan otcepio od Kine, Peking ga smatra kineskom teritorijom i ne isključuje mogućnost upotrebe sile kako bi ponovo pripojio matici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velike vojne vežbe Tajvana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2013

Tajvan je danas organizovao najveće vojne vežbe od 2008. godine, u kojima je simulirao napad Kine. U vežbama na ostrvima Pengu učestvovalo je 7.000 vojnika, a korišćena je bojeva municija. "Kineski komunisti su poslednjih godina i u kvalitativnom i kvantitaivnom smislu razvili svoje oružje,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.