Rusko ministarstvo odbrane: Raketa nije ugrozila Rusiju

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko ministarstvo odbrane: Raketa nije ugrozila Rusiju

Balistička raketa koju je Severna Koreja ispalila rano jutros nije predstavljala pretnju po Rusiju, jer je sletela oko 500 kilometara od ruske granice, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, nakon što je Vašington ocenio da bi Moskva trebalo da bude ljuta zbog najnovije raketne probe Pjongjanga.
"Ruski sistemi za upozoravanje na raketni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napad pratili su balističku metu tokom njenog 23-minutnog leta sve dok nije sletela u središnji deo Japanskog mora (oko 500 kilometara od ruske teritorije)", navodi se u saopštenju, prenosi AFP pozivajući se na ruske državne agencije.

Severna Koreja testirala je balističku raketu ispalivši je jutros oko 05.30 časova po lokalnom vremenu, a ona je sletela oko 700 kilometara dalje, naveli su južnokorejski zvaničnici.
Bela kuća je ranije danas saopštila da je američki predsednik Donald Tramp pozvao na oštrije sakncije Severnoj Koreji i navela da je raketa sletela "toliko blizu ruskog tla... da predsednik ne može da zamisli da je Rusija zadovoljna time".
Kina i Japan su takođe osudili raketnu probu kao kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN, a ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping izrazili su zabrinutost zbog porasta tenzija na Korejskom poluostrvu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Putanja severnokorejske rakete bila na značajnoj udaljenosti od Rusije

Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2017

Ruska sredstva za upozorenje od raketnih napada sinoć su oko 22 sata i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu zabeležila lansiranje balističke rakete sa teritorije Severne Koreje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.. . „Balistički cilj su pratila sredstva za upozorenje od raketnih napada...

Nastavak na Vostok.rs...

"Raketa S. Koreje nije predstavljala pretnju po Rusiju"

Izvor: B92, 14.Maj.2017

Moskva -- Balistička raketa koju je Severna Koreja ispalila rano jutros nije predstavljala pretnju po Rusiju, jer je sletela oko 500 kilometara od ruske granice...To je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, nakon što je Vašington ocenio da bi Moskva trebalo da bude ljuta zbog najnovije raketne probe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.