Kabul promenio ministre

Izvor: B92, 15.Sep.2012, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul promenio ministre

Kabul -- Avganistanski parlament izabrao je Asadulaha Halida za novog šefa obaveštajne agencije, poznate kao NDS, kao i ministre unutrašnjih poslova i odbrane.

Time je donekle izglađen sukob sa predsednikom Hamidom Karzaijem oko imenovanja ministara.

Imenovanje Halida, nekadašnjeg uticajneg guvernera Kandahara zabrinulo je borce za ljudska prava koji kažu da NDS ima dugu i dobro dokumentovanu istoriju mučenja zatvorenika, a Halid je povezivan za zlostavljanjem zatvorenika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kandaharu, prenosi Rojters.

Halid je Paštun, sa jakim vezama na jugu koji je uporište talibanskih pobunjenika.

Bismila Han Muhamadi, bivši ministar unutrašnjih poslova, izabran je za ministra odbrane, a bivši zamenik ministra policije Muštaba Patang sada je novi ministar unutrašnjih poslova.

Karzai je otpustio ministra odbrane Abdula Rahima Vardaka zbog pogoršanja bezbednosne situacije u zemlji, 11 godina posle intervencije NATO protiv talibanskih pobunjenika.

Poslanici su zahtevali da za ministre budu izabrani novi ljudi, a ne pripadnici sve nepopularnijeg Karzaijevog okruženja, navodi britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avganistan: Promena ministara

Izvor: Akter, 15.Sep.2012

Avganistanski parlament izabrao je Asadulaha Halida za novog šefa obaveštajne agencije, poznate kao NDS, kao i ministre unutrašnjih poslova i odbrane

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.