Devet poginulih u Avganistanu od bombe

Izvor: Press, 29.Jul.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet poginulih u Avganistanu od bombe

Napad je izveden kasno juče u Šahdžoj distriktu u provinciji Zabul, na glavnom putu Kabul-Kandahar koji je glavna meta talibanskih napada.
U ekspoloziji je poginulo troje policajaca među kojima i njihov komandant i šest civila, rekao je agenciji AFP Mohamad Džan Rasouljar, zamenik guvernera provincije.
U napadu je ranjeno 15 civila, uglavnom prolaznika dodao je on.
Džaved Faisal, šef ureda za medije Kandahara, u obližnjoj provinciji, okrivio je talibane za ovaj napad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Niko za sada nije preuzeo odgvovornost za eksploziju. Međutim, pobunjenici često postavljaju bombe pokraj puta čija meta su avganistanski i strani vojnici iz zemalja koje su trupama podržale američku invaziju na Avganistan 2001.
Avganistanske vladine snage su formalno preuzele odgovornost za bezbednost od NATO trupa predvođenih SAD, koje treba da napuste zemlju do kraja iduće godine. Međutim, postoji zabrinutost u sposobnost snaga Kabula da mogu samostalno da se odupre talibanima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Devet mrtvih u eksploziji u Avganistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2013

U eksploziji bombe pored puta, za koju su optuženi talibani, uništen je policijski automobil, ubijeno devet osoba i 15 ranjeno, saopštio je u ponedjeljak jedan zvaničnik.     Napad je izveden kasno u nedjelju u Šahdžoj distriktu u provinciji Zabul, na glavnom putu Kabul-Kandahar koji je glavna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.