Brutalno hapšenje: Policija ga ubila tako što ga je vukla kombijem po ulici(VIDEO)

Izvor: Press, 28.Feb.2013, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalno hapšenje: Policija ga ubila tako što ga je vukla kombijem po ulici(VIDEO)

Na internetu se pojavio šokantan snimak na kojem se vidi kako južnoafrički policajci vezuju lisicama čoveka za kombi i vuku ga kroz ulice. Na snimku se vidi kako se policija bori da savlada čoveka i na kraju ga vezuje za vozilo. Zavezani čovek se borio da ostane na nogama, dok je policijski kombi ubrzavao.
Čovek po imenu Mido Masia (27), nađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji samo dva sata nakon što je priveden. Navedeno je da je Masija uhapšen jer je remetio saobraćaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Policajci su izjavili da su oni hteli da prevezu Masiju do policijske stanice, jer je remetio saobraćaj, ali da ne znaju od čega je i kako je zatvorenik umro. Obdukcijom je saopšteno da je Masija preminuo usled unutršnjeg krvarenja i ozbiljnih povreda glave.
Prema rečima anonimnih svedoka, Masija je ušao u raspravu sa policijom koja je u jednom trenutku počela da ga tuče. Zavezali su ga za kombi, zalupili vrata o njegovo lice i tako krvavog počeli da ga vuku po ulici.
Izbezumljena porodica preminulog taksiste je rekla da se on samo raspravljao sa policijom oko navodno nepropisnog parkiranja. Takođe jedan anonimni zatvorenik je ispričao južnoafričkim novinama "The Daily Sun" da je video kako je Masija brutalno pretučen na smrt u zatvorskoj ćeliji.
Portparol policijske stanice je saopštio medijima da je pokrenuta istraga o incidentu i da se još ispituje uzok njegove smrti.
Policija u Južoafričkoj republici je poznata po brutalnim metodama rada i po velikom broju prijava za zloupotrebu položaja.

Policijsko odeljenje nije saopštilo da li su policajci sa snimka suspendovani.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.