Belgija i Francuska zaplenile rusku imovinu

Izvor: RTS, 18.Jun.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija i Francuska zaplenile rusku imovinu

Francuska je odlučila da zamrzne rusku imovinu na zahtev bivših akcionara JUKOS-a, saopštio je "Forbs". Ranije je objavljeno da su belgijski izvršitelji u sredu izvestili belgijske, ruske i međunarodne kompanije o zamrzavanju ruske imovine u toj zemlji, na zahtev bivših akcionara JUKOS-a.
"Bivši akcionari JUKOS-a izdejstvovali su zaplenu imovine Rusije, ne samo u Belgiji već i u Francuskoj", saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Forbs pozivajući se na izvor blizak bivšim akcionarima.

Pomoćnik predsednika Andrej Belousov izjavio je da Rusija očekuje da će nakon Belgije jedan broj zemalja početi da zamrzava ruske državne aktive.
Ministar pravde Rusije Aleksandar Konovalov izjavio je početkom juna da se Rusija priprema da spreči protivzakonite pokušaje zaplene državne imovine u inostranstvu zbog odluke arbitražnog suda iz Haga po predmetu bivših akcionara JUKOS-a.
"Francusko zakonodavstvo zamrzlo je račune ruskih kompanija kojima upravlja francuska filijala VTB, druga po veličini banka u Rusiji", rekao je direktor Andrej Kostin za RBK.
Diplomatski računi su zamrznuti nakratko, ali su od tada otključani.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Belgija i Francuska zaplenile rusku imovinu

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2015

18.06.2015. -..Francuska je odlučila da zamrzne rusku imovinu na zahtev bivših akcionara JUKOS-a, saopštio je u četvrtak „Forbs“...Ranije je objavljeno da su belgijski izvršitelji u sredu izvestili belgijske, ruske i međunarodne kompanije o zamrzavanju ruske imovine u toj zemlji, na zahtev...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.