ZVEZDA LAKO POVELA 1:0: Budućnost ubijena trojkama u Pioniru! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Mar.2017, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA LAKO POVELA 1:0: Budućnost ubijena trojkama u Pioniru! (FOTO)

Puna dvorana "Aleksandar Nikolić" videla je odličnu partiju Crvene zvezde u prvom meču polufinalne plej-of serije ABA lige!

Crveno-beli su poveli 1:0 protiv Budućnosti rezultatom 82:67 (21:17, 22:14, 19:18. 20:18).

Igrači domaće ekipe uspeli su da realizuju svoju taktiku protiv Podgoričana, sa akcentom na nedozovoljavanje šuta za tri poena u prvom poluvremenu. Dok su gosti imali procenat svega 6/27, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << aktuelni šampion je bio neumoljiv u šutu van linije 6.75 - 12 pogođenih iz 28 pokušaja. Pritom su odličnom odbranom neutralisane opasnosti od pojedinih igrača, poput Markusa Vilijamsa, koji je meč završio sa četiri poena i pet izgubljenih lopti.

Uz to, jedan od najboljih parametara je i broj asistencija crveno-belih - 26.

Najefikasniji su bili Marko Simonović sa 18 poena (3/4 za tri), koliko i Marko Gudurić (4/7 za tri, sve pogođene u drugom poluvremenu), i Ognjen Kuzmić sa 14 poena (5/5 iz igre). Dvocifreni u poraženoj ekipi bio je Klasen sa 12 poena i Vranješ sa 11 (3/4 za tri poena).

Foto: Marko Todorović

Sledeći meč igra se u utorak, 28. marta u Podgorici, od 18.30.

Utakmica je počela borbeno sa obe strane, do finiša prve deonice na snazi je bila rezultatska klackalica, da bi trojke Dženkinsa i Simonovića doneli prvi put +4. Od tog momenta, Zvezda nije ispuštala prednost, već ju je samo uvećavala. U tim momentima su ključne uloge preuzeli Simonović i Kuzmić.

Sve je bilo rešeno u trećoj četvrtini, kada je na samom početku Marko Gudurić vezao tri trojke. To je zamalo označilo i kraj nade da će gosti moći da preokrenu rezultat, jer je posle trojke Voltersa u finišu na semaforu rezultat bio 60:40 za crveno-bele.

Ipak, Vranješ pogađa dve trojke i Subotić jednu za seriju 9:0, koju je sa penala prekinuo Volters. Upravo su Vranješ i Subotić sa još po jednom trojkom u poslednjoj deonici bili najveća pretnja, ali su crveno-beli za sve nalete imali adekvatan odgovor. Istim pristupom bi mogli već u utorak da "zapljunu" svoje mesto u finalu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Zvezda i bez Jovića ubedljiva, blizu finala

Izvor: B92, 19.Mar.2017

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Budućnost u prvom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige - 82: 67...Crvena zvezda je odbranila domaći teren i u drugoj utakmici u Podgorici 28. marta ima prvu meč loptu za finale...Izabranici Dejana Radonjića bez problema upisali su treći trijumf ove...

Nastavak na B92...

Radnički za majstoricu, Zvezda za polufinale (ponedeljak, 18,30h)

Izvor: KGsport.info, 20.Mar.2017, 14:09

U drugom četvrtfinalnom meču plej-ofa Super lige Srbije, odbojkaši Radničkog dočekaće večeras u hali „Jezero“ od 18,30 časova ekipu Crvene zvezde. Beograđani su dobili prvi meč sa 3:1 i pobedom u večerašnjem meču obezbedili bi plasman u polufinale, a na Kragujevčanima je da ih u tome...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.