Voša trči, igra napred, ali u Minsk nosi samo 1:1… Moglo je i mnogo bolje (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša trči, igra napred, ali u Minsk nosi samo 1:1… Moglo je i mnogo bolje (VIDEO)

Dinamo se izvukao golom u 83. minutu utakmice

Krivićemo nedostatak sreće, ali kad se ovoliko često ponavlja mora da ima i nečeg drugog. Jer već smo navikli u godinama iza nas da srpski predstavnici u Evropi, čak i kad igraju dobro, padaju u ponor tako šti bivaju nadtrčani, ne koriste šanse ili primaju jeftine golove. Vojvodina je u prvom meču sa Dinamom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pala na ovom poslednjem ispitu, iako je sve pre tog kobnog 83. minuta bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne dobro, nego iznad superligaškog nivoa. Nažalost, na kraju samo 1:1 pred revanš u Minsku. Samo ne zato što je Voša bez šansi u Belorusiji, već zato što je po svemu prikazanom zaslužila pobedu sa ne jednim, nego dva gola razlike.

Vojvodina večeras nije izgledala kao tipičan srpski klub. Trčala je od prvog minuta, protivniku dala vrlo malo, a prvu pravu šansu pretvorila u gol koji joj. Nije izgledala nimalo naivno. Sa samo jednim letnjim pojačanjem u startnih 11  – Vladimirom Kovačevićem – delovala je kao ekipa koja zna šta želi.

Pa i kada početni presing nije materijalizovan ni ranim pogotkom, a ni pravom prlikom pred golom disciplinovanog, mada i pomalo predvidivog beloruskog velikana. Vidno nervozan bio je Nenad Lalatović kraj aut linije, ali je tu energiju uspeo da na igrače prenese u obliku koji ju je gurao napred. Za mir u igri bili su zaduženi iskusni Darko Puškarić i Novica Maksimović, za kreaciju Dejan Meleg i Aleksandar Paločević, koji je pored svih ofanzivnih zadataka stigao i da se u dva navrata vrati na svoju polovinu teren i kao poslednji igrač odbrane zaustavi opasne kontre gostiju iz Minske.  Bekovi Nemanja Miletić i Nikola Antić sve vreme su špartali na bokovima, a Siniša Babić, Filip Malbašić i Nikola Trujić zadavali glavobolje protivničkim defanzivcima.

U 30. minutu konačno je to tvrdoglavo guranje lopte napred dalo rezultat. Paločević je uputio pas ka Trujiću, ovaj lukavo propustio loptu kroz noge, a Babić sve lepo ispratio i hladnokrvno realizovao situaciju jedan na jedan sa Sergejom Ignatovičem.



Dva pokušaja Dinama sa distance u međuvremenu, jedan je zagrejao dlanove Marka Kordića, drugi je završio na prečki…

Ali ako su pesimisti pomislili da će se Lalatovićevi izabranici, kao što srpski klubovi često čine, u nastavku povući nazad panično čuvajući rezultat, mogli su samo da se prijatno iznenade ofanzivnim opredeljenjem Voše.

Počelo je, doduše, još jednom dobrom intervencijom Kordića na šut bivšeg igrača Jagodine El Munira, ali sve bitno u poslednjih pola sata meča dešavalo se pred Dinamovim golom, pa je prava šteta što novosadska Stara dama za dobru igru na Karađorđu nije nagrađena još kojim pogotkom.

Jer on bi joj, po svemu viđenom večeras, garantovao prolaz u poslednju rundu kvalifikacija. Trujiću je lopta skinuta sa noge, odlični Puškarić je tukao za malo pored gola posle kornera, još dva puta je blizu bio i Babić. Čisto kao potvrda teze da je Voša igrala da napadne i pobedi.

I onda hladan tuš. Prekid na krilu, odličan centaršut i volej Budnika koji je prvi put u 90 minuta igre uhvatio Vošine štopere na spavanju. Kordić je imao loptu na ruci, ali previše jak udarac sa peterca.



Šteta, jer je sve pre toga nagoveštavalo da će Voša skoro pa lagano do novog baraža. Ali ništa još nije izgubljeno. Dinamo nije bolji tim od Vojvodine.

VOJVODINA – DINAMO MINSK 1:1 (1:0)

/Babić 30 – Budnik 83/

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Oliver Drahta (Austrija)

Vojvodina (4-2-3-1): Kordić - Miletić, Kovačević, Puškarić, Antić - Maksimović, Paločević (od 87. Zličić) – Malbašić (od 71. Trivunović), Meleg, Babić – Trujić (od 79. Jovančić).

Dinamo (4-3-3): Ignjatović - Habovda, Nojok, Sverčinski, Ostruk - Bikov, Koritko, Kontsevoj – Žukovski (od 64. Karpovič), El Monir (od 84. Šaramčanka), Rotković (od 65. Budnjik).

PIŠE: Dejan Stanković

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.