Vojvodina brojala promašaje u crnogorskom paklu, ali je Meleg pokazao put za Norvešku

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina brojala promašaje u crnogorskom paklu, ali je Meleg pokazao put za Norvešku

Novosađani izborili pozitivan remi na gostovanju Bokelju u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 1:1

Vojvodina se vraća kući, skoro pa pevajući. Umesto golova u mreži Bokelja Novosađani su brojali velike promašaje, ali su na kraju uspeli da izvuku živu glavu iz crnogorskog pakla. Kada kažemo pakla mislimo, pre svega, na vremenske uslove, pošto je duel u Petrovcu odigran po tropskoj tempraturi... Zaboraviće se sve to, a pamtiće se da je Stara Dama našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbala igrala nerešeno protiv Bokelja u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 1:1.

Gledajući rezultat, a i viđeno na stadionu Pod Malim brdom u Petrovcu revanš bi za tim Nenada Lalatovića trebalo da bude puko odrađivanje posla i zagrevanje za mnogo teže izazove. Imali su igrači Vojvodine i dobre i loše sekvence ovog popodneva, ali je barajktar njihovog evropskog puta bio talentovani vezista Dejan Meleg. Izjednačio je rezultat posle šokantnog početka i bio istinski kreator igre... Šteta što ga, kada je realizacija u pitanju, nije pratio Nikola Trujić... Nekadašnji član Partizana bacio je u Jadransko more dve kolosalne šanse, a u jednoj situaciji morao je bolje Babić.

Znali su u taboru Novosađana da Bokelj igra odvažno pred domaćom publikom. Znali su, ali nisu mnogo uradili da spreče euforičan početak Bokelja. Već u petom minutu Đenić je doveo domaćine u vođstvo posle centaršuta Mladenovića. Publika je još slavila premijerni gol Bokelja na domaćoj sceni, a na scenu je stupio Dejan Meleg. Nekada jedan od najboljih igrača omladinske reprezentacije je sa 18 metara preciznim udarcem lobovao istrčalog Mijatovića.

Mogu da budu zadovoljni rezultatom u Vojvodini. Međutim, sigurni smo da će Nenad Lalatović dugo žaliti za šansom Babića. Desni bek Vojvodine Miletić je napravio višak u 41.minutu, odlično centrirao, ali je Babić sa pet metara prebacio gol.

Mnogo više zanimljivih situacija bilo je u drugom delu. Sreća je namigivala i domaćinima i gostima. Malo više Bokelju, posebno u situacijama nakon pokušaja Nikole Trujića. Znao je napadač Vojvodine da na leđima iznese i po dvojicu čuvara, ali nije ovo bio n jegov dan kada je realizacija u pitanju. Promašio je zicer u 48.minutu, mogao je bolje i posle povratne lopte.

Žaliće i Bokelj za dobrim situacijama. Istakao se Kordić posle pokušaja opasnog Đenića. A odličnu partiju Meleg je mogao da kruniše još jednim golom. Isprečila se prečka.

Kako bilo Vojvodina je sa pozitivnim rezultatom počela evropsku odiseju. Iz Petrovca se vide Norveška i Stabek...

BOKELJ – VOJVODINA 1:1 (1:1)

/Đenić 5 – Meleg 6/

Petrovac

Stadion: Pod Malim brdom

Sudija: Alehandro Fernandez

BOKELJ (4-2-3-1): Mijatović – Mladenović, Ognjanović, Todorović, Bogdanović – Tomić, Zlatičanin, Macanović, Vučinić (od 72. Maraš), Pepić (od 68. Pajović) – Đenić.

VOJVODINA (4-3-2-1): Kordić  - Miletić,V. Kovačević, Šuškarić, Antić – N. Kovačević (od 59. Paločević), Jovančić (od 59. Micić), Meleg, Malbašić, Babić (od 70. Ašćerić) – Trujić.

(Foto Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.