Vašington post: Vreme je da se uči srpski jezik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington post: Vreme je da se uči srpski jezik

MAJAMI -

Američki dnevni list "Vašington post" hvali danas igru najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića poručujući da je "vreme da svet počne da uči da pravilno izgovara njegovo ime".

"Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina koji je poslednjih nekoliko meseci protutnjao kroz svetski beli sport, izbacujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teniske legende, osvajajući titule i vezujući neverovatnu seriju od 26 uzastopnih pobeda", ističe "Vašington post".

"Da li ste ga već zapazili? U nedelju u finalu Majmija savladao je svetski reket broj jedan Rafaela Nadala, osvojivši četvrtu titulu zaredom ove sezone", konstatuje autor teksta.

"Vašington post" ističe da je Đoković, "kojeg smo ranijih godina viđali situacijama u kojima se bukvalno borio za dah i prekidao mečeve zbog problema sa disanjem, sada izrastao u mentalno jakog i fizički izdržljivog tenisera".

Tiražni američki dnevnik opisao je poslednje trenutke meča u Majamiju, ističući da je "teniser koji je bio poznat kao šaljivdžija i imitator iznenada postao ozbiljan rival dvojici tenisera koji su u poslednjoj deceniji bili neprikosnoveni".

"San Francisko kronikl" ističe da je Đoković pobedom nad Nadalom u finalu Majamija "nastavio savršeni niz".

Američka sportska televizijska stanica ESPN konstatuje da je Đoković učinio "možda nemoguće".

"Đoković je posle tri sata i 21 minuta igre po užasnoj vrućini i velikoj vlažnosti vazduha uspeo da savlada Nadala, 'pravu zver' u kondicionom smislu", komentariše se u tekstu ESPN-a.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vašington post: Počnimo učenje srpskog

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2011

Američki dnevni list "Vašington post" hvali danas igru najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića poručujući da je "vreme da svet počne da uči da pravilno izgovara njegovo ime".

Nastavak na Radio 021...

Vašington post: Vreme je da se uči srpski

Izvor: SrbijaNet.rs, 04.Apr.2011

Američki dnevni list "Vašington post" hvali danas igru najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića poručujući da je "vreme da svet počne da uči da pravilno izgovara njegovo ime". "Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo

Nastavak na SrbijaNet.rs...

"Vašington post": Vreme je da se uči srpski!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2011

Američki dnevni list "Vašington post" hvali igru najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića poručujući da je "vreme da svet počne da uči da pravilno izgovara njegovo ime"..."Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina...

Nastavak na Vesti-online.com...

Svetski mediji: Zbog Novaka da učimo srpski

Izvor: S media, 05.Apr.2011, 09:09

Svetski pisani i elektronski mediji ne prestaju da veličaju igru srpskog tenisera Novaka Đokovića posle još jednog osvojenog turnira i pobede protiv Rafaela Nadala. ..Komentator sportske redakcije CNN-a, govoreći o Noletu u superlativu, kaže da poslednjih pet uzastopnih pobeda "nad dvojicom najboljih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.