Izvor: HotSport.rs, 13.Sep.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Jedan od najlepših golova u istoriji Kupa UEFA (VIDEO)

Svojim golovima Fejnordu je prokrčio put do titule Kupa UEFA 2002, iste godine poneo je epitet najboljeg strelca i postigao jedan od najlepših golova u istoriji ovog takmičenju – Pjer van Hojdonk. 

Visok i jak napadač koji je ostao upamćen po maestralnom izvođenju slobodnih udaraca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs <<
Ekipa iz Roterdama je te pomenute 2002. osvojila poslednji trofej na evropskoj sceni zahvaljujući sjajnim igrama Pjer van Hojdonka.

Tri momenta kojima je ovaj holandski as obeležio sezonu. Gol u šesnaestini finala protiv Frajburga. U četvrtini finala praktično je sam izbacio PSV iz daljeg takmičenja. I na kraju veliko finale.

U šesnaestini finala Fejnord je nadigrao Frajburg (prva utakmica 1:0, druga 2:2) u revanš meču igranom u Nemačkoj, Pjer van Hojdonk je pri rezultatu 2:0 za Frajburg u 57. minutu igre postigao pogodak za TV špice.

Najbolju utakmicu pre velikog finala odigrao je u četvrtini finala protiv PSV-a koji je bukvalno sam pobedio. Utakmice su zavešene rezultatom 1:1, nakon 120 minuta igre, penali su odlučili pobednika.

Hojdonk je u dvomeču postigao oba gola za svoju ekipu. Posebno se pamti gol u revanš meču iz Roterdama, koji je postigao u 93 minutu igre, odveo svoju ekipu u produžetke, gde je ostao isti rezultat na snazi. Na red su došli penali, a opet je Hojdonk bio taj koji je sad i definitivno zapečatio sudbinu ekipe iz Ajndhovena.

Došlo je veliko finale, 8. maja, 2002. godine, na stadionu Fejnorda, pred 48.000 fudbalskih duša. Domaćin je u paklenoj utakmici protiv Dortmunda slavio rezultatom 3:2 i podigao trofej.
Dva puta je Hojdonk dovodio Fejnord u vođstvo. Pvo golom iz penala, a zatim maestralnim udarcem u svom stilu iz slobodjaka. Oba puta je Borusija stiyala prednost. Na kraju je Jan dal Tomason rešio pobednika i proglašen je igračom utakmice. Ali finale je svakako obeležio “Pi-er”.

Pored epiteta najboljeg strelca takmičenja tadašnjeg Kupa UEFA, te godine je proglašen za holandskog igrača godine.

Pjer van Holdonk je u karijeri postigao 335 golova, za poveći broj klubova, ali nikada nije igrao za neki “top klub” u to vreme.

Najveći deo karijere proveo je u domovini noseći dres: Rozendala, Brede, Vitesea, Fejnorda. Igrao je još za Seltik, Benfiku, Fenerbahče i Notingem Forest.

U svakom klubu gde je igrao nadavao se golova. Fantastičnim učinkom može da se ubroji u društvo najboljih u vidu Ronalda, Anrija, Raula, Inzagija…

Karijeru završio 2007. godine u klubu gde je doživeo vrhunac karijere Fejnordu.
Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta
The post VREMEPLOV: Jedan od najlepših golova u istoriji Kupa UEFA (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

VREMEPLOV: Najlepši gol ‘Old Firm’ derbija u režiji – Šunsuke Nakamure! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Sep.2015, 19:53

Derbi Glazgova 2008. godine ostao je upamćen po jednom od najlepših golova škotskog fudbala. . . Na “Seltik parku”, 16. aprila, pomenute godine, odigrana je veoma uzbudljiva utakmica između Seltika i Rendžersa. Crveni karton za goste, neiskorišćen penal domaćih, gol Jana Venegora of Heselinka...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.