VREMEPLOV: Arsenalova sezona iz snova (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Maj.2016, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Arsenalova sezona iz snova (VIDEO)

Ekipa Arsenala dominantno je završila sezonu 2003-04, odišgravši svih 38 mečeva bez ijednog poraza i tako postala prva ekipa kojoj je to uspelo u istoriji Premijer lige.

To je u Engleskoj u sezoni 1888-89 uspeo i Preston, ali se tada nije igrala Premijer liga i konkurencija je bila daleko manja.
Od prvog do poslednjeg kola momci Arsena Vengera bili su neumoljivi, a na kraju su sezonu završili sa neverovatnih 90 bodova. Počeli si sa četiri vezana trijumfa, da bi u >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << periodu od 10. januara do 20. marta zabeležili čak devet uzastopnih pobeda.
Jedine dve ekipe koje nisu uspeli da dobiju makar jednom bili su Mančester junajted i Portsmut.
Ostavili su iza sebe Čelsi sa 11 bodova manje i Junajted sa 15.
U kupu nisu bili tako dobri pošto ih je u polufinalu porazio Mančester junajted sa 1:0, a u Ligi šampiona ih je u četvrtfinalu izbacio Čelsi sa ukupno 3:2.
Fenomenalnu sezonu sa 30 golova na 37 mečeva u ligi imao je Tjeri Anri, pratio ga je Rober Pires sa 14.
U poslednjem meču sezone odigranom 15. maja savladan je Lester sa 2:1. Strelci su bili Dikov za Lester, Anri i Vijera za šampiona.
(Izvor:youtube/Adrian Houghton)

Arsenal – Lester 2:1, 15. maj 2004.
Arsenal: Leman, Loren, Ture, Kembel, Kol, Ljungberg (Kion 87), Silva, Viejera, Pires (Edu 70), Bergkamp (Rejes 82), Anri.
Nisu igrali: Parlor, Stek
Lester: Voker (Kojne 78), Sinkler, Hit, Dabizas, Stjuart, Skoukroft, Frojnd (Bruker 76), Mekinli, Nejls, Bent, Dikov (Bendžamin 85).
Nisu igrali: Gilespi, Gapi
Sudija: Durkin
Poseta: 38,419.


The post VREMEPLOV: Arsenalova sezona iz snova (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog konačno obradovali svoje navijače

Izvor: KGsport.info, 15.Maj.2016, 13:21

Fudbaleri Radničkog 1923 savladali su ekipu Inđije na svom „Čika Dači“ sa 2:0 (1:0), u utakmici 27. kola Prve lige Srbije. Bio je to drugi trijumf Kragujevčana u ovoj sezoni, kojim su prekinuli niz od čak devet mečeva bez ostvarene pobede.. U prilično „sušnoj“ sezoni fudbalera Radničkog,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.