Uživajte u sankanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživajte u sankanju

Na prvi pogled, nema ničeg komplikovanog u sankanju, ali da biste bezbedno uživali u omiljenom zimskom sportu dece i odraslih, potrebno je da se pridržavate određenih saveta.

Pre nego što se spustite, upoznajte se sa stazom kako biste videli da li ima opasnih "skakaonica", izbočina koje mogu biti prekrivene snegom i ledom.

Sanke nisu pogodne za "ludiranje" jer posledice mogu biti ozbiljne. Noge i ruke moraju sve vreme da budu na njima, pa ne dolazi u obzir stajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i vožnja podignutih ruku. Nikako se ne spuštajte okrenuti leđima, ma koliko da ste iskusni, već pomno gledajte napred vodeći računa da neko ili nešto ne izleti na stazu. Šal dobro umotajte i zavežite krajeve jer u suprotnom može pasti pod sanke i uzrokovati prevrtanje ili čak davljenje.

Za decu se kao obavezna zaštita preporučuje kaciga. Ako nemaju model specijalizovan za zimske sportove, poslužiće i ona za vožnju bicikla. Noćno sankanje se, zbog leda i smanjene vidljivosti, ne preporučuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.