Uhapšeno sedam tenisera u Španiji!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno sedam tenisera u Španiji!

"Operacija Fjučers" razbila šemu nameštanja mečeva na manjim turnirima

Policija u Španiji je objavila da je uhapsila 34 osobe, od čega sedam tenisera zbog nameštanja mečeva na ATP turnirima niže kategorije, popularnim fjučersima.

Upravo po njima je i operacija dobila ime, a istraga koja je dovela do lišavanja slobode ovih prevaranata trajala je godinu i po dana. Sve je počelo još 2013. pošto se jedan nižerangirani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teniser požalio da je dobio ponudu da namesti meč koji je igrao, zašta bi mu sledilo 1.000 evra. Modus operandi ove grupe, koja je nameštala mečeve samo u Španiji, bio je sledeći: šef grupe bi kontaktirao medijatora, koji bi potom dao ponudu teniseru, a nameštalo ss sve, od konačnog ishoda, do broja gemova i setova. Uplate su bile oko 200 evra i vršile su se putem "Pay Pal-a". Prosečna dobit od svake opklade je iznosila 5.000 evra, a najveća je 10.250. Sveukupno, zarađeno je oko pola miliona, a sve na račun tamošnjih kladionica. Naravno, to tek tako nije moglo da prođe.

Uhapšeni teniseri, čija imena još nisu otkrivena, bili su plasirani između 800. i 1.400 mesta na ATP listi, a to su igrači kojima 1.000 evra mnogo znači. Ovi svojevrsni kriminalci su optuženi za korupciju u sportu i prevaru, zašta sledi zatvorska kazna od šest meseci do četiri godine.

(foto: Thinkstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Španiji uhapšeno sedam tenisera zbog namiještanja mečeva

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2016

U Španiji su uhapšene 34 osobe zbog sumnje da su učestvovali u namiještanju rezultata teniskih mečeva, a među njima je i šest tenisera, prenosi AP...Policija je pronašla dokaze o pokzušajima namještanja na 17 turnira u pet gradova među kojima su Madrid, Sevilja i Porto. Baza ima je bila u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.