US Open: Novak preslišao Monfisa

Izvor: S media, 09.Sep.2010, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open: Novak preslišao Monfisa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, četvrtu godinu uzastopno plasirao se u polufinale US Opena, nakon što je pobedio Francuza Gaela Monfisa rezultatom 3:0 (7:6(2), 6:1, 6:2).

Novak je Monfisa dobio peti put u isto toliko mečeva, a protivnik u polufinalu biće mu bolji iz duela Rodžera Federera i Robina Soderlinga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Meč je trajao dva sata i 24 minuta, a Beograđanin je u svim statističkim kateogrijama bio znatno bolji, osim što je napravio više neiznuđenih grešaka (37:50).

Nakon ubedljivo dobijenog taj-brejka prvog seta, Đoković je u drugom poveo 3:0, da bi Monfis u narednom gemu vratio jedan brejk, ali kada se očekivao jači otpor Francuza, usledila je serija Đokovića od tri uzastopno osvojena gema za 2:0 u setovima.

Monfis je poslednji put bio u igri pri rezultatu 1:2 u trećem delu igre, nakon čega mu srpski teniser nije prepustio ni gem.

Novak je imao 38 vinera spram 18 Monfisovih, a plasmanom u polufinale osigurao je 400.000 dolara novčane nagrade.

Ukoliko Federer eliminiše Soderlinga, koji ga je pobedio jednom u 13 mečeva, Đoković će protiv Švajcarca igrati polufinale US Opena treću godinu za redom.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   US Open

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Velika pobeda, igrao sam u najgorim uslovima

Izvor: Blic, 09.Sep.2010

Posle fantastičnog uspeha srpskih košarkaša koji su sa Svetskog prvenstva eliminisali aktuelnog prvaka planete, reprezentaciju Španije, i najbolji teniser zemlje Novak Đoković priredio je još jednu partiju na US Openu za nezaborav...Đoković je u tri seta savladao Gaela Monfisa (7:6, 6:1, 6:2)...

Nastavak na Blic...

Đoković u polufinalu US opena

Izvor: GoSerbia.com, 09.Sep.2010

Najbolji srpski teniser Novak Đoković

Nastavak na GoSerbia.com...

Đoković i Federer u polufinalu US Opena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2010

Srbijanski tenisač Novak Đoković plasirao se u polufinale posljednjeg teniskog grand slama u sezoni US Open. Đoković je bio bolji od Francuza Gaela Monfilsa s 3:0 u setovima. Đoković će u polufinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera, koji je pobijedio Šveđanina Robina Soderlinga, također,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Đoković: Federer je favorit!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2010

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je prezadovoljan igrom protiv Francuza Gaela Monfisa u četvrtfinalu US Opena...Đoković je sinoć pobedio Monfisa rezultatom 3:0, po setovima 7:6, 6:1, 6:2..."Prvi set je definitivno presudio. Imao je brejk prednosti, a ja sam uspeo da se vratim. U nastavku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.