Federer lako do novog polufinala sa Đokovićem

Izvor: Blic, 09.Sep.2010, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer lako do novog polufinala sa Đokovićem

Novak Đoković će u polufinalu US opena ponovo igrati sa Rodžerom Federerom, koji je bez previše problema savladao Robina Soderlinga - 6:4, 6:4, 7:5.

Švajcarac je odigrao sjajan meč i mnogo bolje se prilagodio nesnosnom vetru od rivala. Odservirao je 18 asova, on je bio taj koji je sve vreme diktirao tempo, a dva brejka Soderlingu nisu bila dovoljna da napravi nešto više tokom 116 minuta igre. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Fedeks ih je napravio pet, a u svom stilu je uzvratio na najveću pretnju, kada je njegov rival u trećem setu imao prednost 5:3. Soderling je prve prave prilike imao već na samom startu meča, ali ih nije iskoristio, a kada je Federer napravio brejk u petom gemu, potpuno je preuzeo kontrolu.

Federeru je ovo bio 13. trijumf iz 14 mečeva sa Soderlingom i mala osveta za poraz iz četvrtfinala Rolan Garosa, a tako je zakazao 16. duel sa najboljim srpskim teniserom.

U ženskoj konkurenciji Karolina Voznjacki je bila ta koja se bolje snašla po vetru. Ona je savladala Dominiku Cibulkovu sa 6:2, 7:5 u meču koji su tokom 105 minuta obeležili neverovatni uslovi za igru.

"Kao da sam igrala u nekakvom uraganu", rekla je Voznjacki posle meča.

Ona će u polufinalu igrati potiv Vere Zvonareve.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.